17 / 04 / 2024

Otobüs şoförü olmak isteyen gençlere müjde! Ehliyet yaş sınırı indirildi!

Otobüs şoförü olmak isteyen gençlere müjde! Ehliyet yaş sınırı indirildi!

Büyük otobüs şoförü olmak isteyip de, yaşı tutmayanlara müjdeli haber geldi. Türkiye genelinde gençlerin iş hayatına katılımının sağlanması ve şoför açığının kapatılması amacıyla büyük otobüs kullanacak sürücülerde ehliyet yaş sınırının indirildiği duyuruldu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hazırladığı “Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Otobüs şoförü olmak isteyen gençlere müjde! Ehliyet yaş sınırı indirildi!

BÜYÜK OTOBÜS KULLANMA YAŞI 26’DAN 24’E İNDİ

Yönetmeliğe göre, Türkiye’de şoför açığının kapatılması ve gençlerin istihdamına katkı sağlanması amacıyla büyük otobüs kullanacak sürücülerde ehliyet yaş sınırı 26’dan 24’e indirildi.

Yeni yayımlanan yönetmelikle ayrıca, görme engelli yolcular için rehber köpeklerin gerekli şartları sağladıktan sonra otobüslerde bulundurulabilmesine imkan sağlandı.

TAŞIT YAŞ ŞARTI 12’DEN 15’E ÇEKİLDİ

Resmi Gazete’deki yönetmeliğe göre, diyaliz merkezlerinde tedavi gören engelli bireylerle bunların velilerini taşıyan firmalar için yetki belgesi alma şartları kolaylaştırılırken, yolcu taşımacılığında asgari kapasiteyi sağlayacak taşıt yaş şartı 12’den 15’e çekildi.

Yapılan diğer bir değişiklikle, yolcu acenteliği yapanların hizmet verebilecekleri şirket sayısı 10’dan 20’ye yükseltilerek uluslararası yolcu acenteliği hizmeti verenlerin yurt içi taşımacılara da hizmet vermelerine imkan sağlandı.


Geri Dön