19 / 04 / 2024

Otomobil AVM'si Autopia Ümraniye'de açılacak!

Otomobil AVM'si Autopia Ümraniye'de açılacak!

Avrupa'nın en büyük, Türkiye'nin ise ilk otomobil alışveriş merkezi olan Autopia İstanbul Beylikdüzü'nden sonra Ümraniye'de açılacak



Avrupa'nın en büyük, Türkiye'nin ise ilk otomobil alışveriş merkezi olan Autopia'ya İstanbul Beylikdüzü'nden sonra Ümraniye'de açılacak. Autopia'ya İzmir, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Bursa gibi şehirlerden yoğun talep geliyor.

Autopia otomobil AVM'si olarak, dünyada bir ilke imza atıyor. İstinyePark, Capacity, Akmerkez gibi alışveriş merkezlerine benzer görünürlükte bir yapı dışarıdan bakınca içeride satılan ürün farklı. Autopia, "otomotiv dünyası" tanımına uygun şekilde tasarlandı. Gül-Keleşoğlu Group ve Ortak Girişimi'nin inşaat sektöründe edindiği 30 yıllık tecrübeyi yansıtan, AVM inşası ile işletmecilik deneyimlerine dayanıyor. Dükkanlar birim olarak satılıyor. Yatırımcılar otomotiv haricinde fast food-banka-aksesur-lojistik-akaryakıt, yedek parça şirketlerine de kiraya verebilecekler. Showroomlar 250 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Autopia 365 gün fuar mantığıyla işletilecek bir AVM. Sadece İstanbul'a değil, bütün Türkiye'ye hitap edecek şekilde konsepti hazırlandı. Yurtdışından, özellikle yakın komşu ülkelerden, ciddi bir ziyaretçi akışı bekleniliyor. Marka bazında plaza plaza dolaşanlar için büyük kolaylık. Tüm markaları tek çatı altında görebilecek, hem model hem fiyat karşılaştırmasını rahatlıkla yapabilecekler. Satın alma hızlanırken, ikinci el pazarını da güvenle takip edebilecekler. İstatistiklere göre otomobil, Türk insanının yatırım portföyünde birinci sırada. Bu derece önemli bir yatırımın en iyi şartlarda değerlendirilmesini sağlayacak uygun ortamı yaratıyoruz aslında. Tüketicinin otomobil sektörüyle ilgili bilgileri ilk ağızdan öğrenebileceği, sık sık düzenlenen lansmanlarda ürün ve markanın sesini duyabileceği, zevkli seçimlere imkan tanıyan klasik otomobillerle tanışacağı, deniz motorları, motorsikletlerle tanışacağı keyifli bir ortam.

Yaklaşık 47 dönüm arsa üzerine, 170 bin 651 metrekare inşaat alanına kurulması planlanan Autopia, devasa bir kompleks. Birinci el araç distribütörleri, ana bayilere ayrılan galerileri, birinci-ikinci el araçların ziyaretçiyle buluşacağı açık satış alanları, yaklaşık 2500 araç kapasiteli otoparkı ve ayrı servis katı ile çok büyük bir alana yayılacak. Toplamda 447 mağazanın yer alacağı Autopia; 1. el showroom 56, 1. el fuar konseptli mağaza 95, 2. el galeri fuar konsepli mağaza 132, servis 72, cafe ve restoranlar 31, ofisler 53 ve banka şubeleri de 8 işyeri olarak planlandı.

Satışların metrekare bazlı olacağı Autopia'da fiyatlar 1600 ile 7500 dolar arasında değişecek. En küçük mağazanın 64 metrekare olacağı Autopia'da mağazalar birleştirilerek büyütülebileceği için istenilen büyüklük elde edilebiliyor.

Tüketici, otomobil bakmak veya almak için hafta sonu tatillerini beklemek zorunda kalmayacak artık. Hafta arasında, iş çıkışında gelip, tüm safhaları burada tamamlayabilecek. İkinci el aracını satacak, banka işlemlerini ve diğer muameleleri gerçekleştirdikten sonra sigortasını yaptırıp, yeni aracını teslim alabilecek. Seçenekleri araştırması gerektiğinde, her 3 kilometrede bir showroom'a gitmek zorunda kalmayacak. Aynı mekanda dolaşarak, eğlenerek, -hava koşulları nasıl olursa olsun- ailece ortamın keyfini çıkararak, hayatındaki en önemli ürüne kavuşabilecek. Otomobil aksesuarlarıyla ilgili bölümler, telekom şirketleri, yeme-içme üniteleri, bayanlara ve çocuklara olağanüstü deneyimler yaşatmayı amaçlayan hobby center'lar, çocuk eğlence merkezi, çocuk sineması ve çocuk tiyatrosu, doğru karar vermelerine yarayacak test sürüş alanı, ve "Otomobile dair her şey, aynı çatı altında" toplanacak.

www.autopia.com.tr
 
Tel: 0212  853 33 35

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Ümraniye'ye otomobil AVM'si geliyor
Avrupa'nın en büyük, Türkiye'nin ise ilk otomobil alışveriş merkezi olarak nitelendirilen Autopia, İstanbul Beylikdüzü'nden sonra Ümraniye'de de açılacak.
Projeyi hayata geçiren Gül-Keleşoğlu Ortak Girişimi'nin yaptığı açıklamada Autopia'nın kurulması için   İzmir, Ankara, Eskişehir, Kayseri ve Bursa'dan da yoğun talep alındığı belirtilirken, Ümraniye'deki yeni yatırım hakkında bilgi verildi.
 İstinyePark, Capacity, Akmerkez gibi alışveriş merkezlerine benzer bir dış tasarıma sahip olan Autopia'nın otomotiv dünyasının tüm öncelikleri göz önüne alınarak tasarlandığı belirtilerek, yaklaşık 47 dönüm arsa üzerine 170 bin 651 metrekare inşaat alanına kurulması planlanan kompleks hakkında şu ifadelere yer verildi:

Fuar mantığıyla işletilecek
"Autopia 365 gün fuar mantığıyla işletilecek bir AVM. Sadece İstanbul'a değil, bütün Türkiye'ye hitap edecek şekilde konsepti hazırlandı. Yurtdışından, özellikle yakın komşu ülkelerden, ciddi bir ziyaretçi akışı bekleniliyor. Marka bazında plaza plaza dolaşanlar için büyük kolaylık. Tüm markaları tek çatı altında görebilecek, hem model hem fiyat karşılaştırmasını rahatlıkla yapabilecekler.
Satın alma hızlanırken, ikinci el pazarını da güvenle takip edebilecekler. İstatistiklere göre otomobil, Türk insanının yatırım portföyünde birinci sırada. Bu derece önemli bir yatırımın en iyi şartlarda değerlendirilmesini sağlayacak uygun ortamı yaratıyoruz aslında. Tüketicinin otomobil sektörüyle ilgili bilgileri ilk ağızdan öğrenebileceği, sık sık düzenlenen lansmanlarda ürün ve markanın sesini duyabileceği, klasik otomobillerle tanışacağı, deniz motorları, motorsikletlerle tanışacağı keyifli bir ortam inşa ediyoruz."

Fiyatlar 250 bin dolardan başlıyor
Açıklamada Autopi'da showroomların 250 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu ifade edilirken, dileyen yatırımcıların satın aldıkları birimleri fast food, banka, aksesur, lojistik, akaryakıt, yedek parça şirketlerine de kiraya verebileceği belirtildi.
Komplekste yer alacak kesimler birinci el araç distribütörleri, ana bayiler, birinci-ikinci el araçların ziyaretçiyle buluşacağı açık satış alanları olarak sıralanırken, yaklaşık 2 bin 500 araç kapasiteli otoparka sahip olacak Autopia'da yer alacak mağaza sayısının 447 olacağı bildirildi.
Açıklamada kompleksteki mağazaların dağılımı hakkında da bilgi verildi. Birinci el showroomda 56, birinci el fuar konseptli bölümde 95 mağaza olacağı kaydedilirken,  ikinci el fuar konseptli bölümünde 132 mağaza yer alacağı ifade edildi.  Autopia'daki diğer birimler ise 72 servis, 31 cafe ve restoran, 53 ofis ve 8 banka şubesi olarak açıklandı.

İşlemler bir yerden
Açıklamada, Autopia'nın getireceği avantajlara da yer verildi.
Tüketicinin otomobil bakmak veya almak için hafta sonu tatillerini beklemek zorunda kalmayacağı belirtilerek,  "İnsanlar, hafta arasında, iş çıkışında gelip, tüm safhaları burada tamamlayabilecek.
İkinci el aracını satacak, banka işlemlerini ve diğer muameleleri gerçekleştirdikten sonra sigortasını yaptırıp, yeni aracını teslim alabilecek. Seçenekleri araştırması gerektiğinde, her 3 kilometrede bir showroom'a gitmek zorunda kalmayacak.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön