25 / 04 / 2024

Otoyol ve köprü özelleştirmesinde önce şirketleşme tamamlanacak!

 Otoyol ve köprü özelleştirmesinde önce şirketleşme tamamlanacak!

Köprü otoyol özelleştirmesinde ön plandaki seçeneğin halka açılma olduğunu belirten Bakan Şimşek, önce şirketleşmenin tamamlanacağını söyledi.




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihalesi iptal edilen köprü ve otoyolların özelleştirilmesi sürecinde şu anda ön planda olan seçeneğin halka açılma olduğunu ve bu yönde çalışmalara başladıklarını; BaşkentGaz ihalesiyle ilgili değerlendirmelerin ise sürdüğünü söyledi.


Şimşek, "Kayıtlı Ekonomiye Geçişte Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma" konulu toplantının ardından gazetecilerin köprü ve otoyolların özelleştirilmesinde yeni bir ihale yapılması seçeneğinin ortadan kalkıp kalkmadığıyla ilgili sorusu üzerine şöyle konuştu:


"Şu anda ön planda olan halka açılma. Halka arz çalışmasını başlattık...Özelleştirme İdaresi otoyol ve köprülerin şirketleşme sürecine bakacak. Bu tamamlandıktan sonra, bu şirketin halka arzı gündeme gelecek" dedi.


İptalin bütçeye olumsuz yansıması söz konusu değil


Özelleştirme ihalesinin iptalinin bütçeye herhangi olumsuz bir yansımasının söz konusu olmayacağını belirten Şimşek, "Bu yıl bütçede son derece mütevazı bir özelleştirme geliri koymuştuk. 4 milyar liralık öngörümüz vardı, ancak şimdiden 5.2 milyar lira ile hedefi aştık. Bundan sonraki özelleştirme uygulamalarının bütçeye etkisi ilave katkı şeklinde olacak" diye konuştu.


Başkent Gaz ihalesi için değerlendirme sürüyor


Başkent Gaz özelleştirme ihalesinin iptal edilip edilmeyeceği yönündeki soru üzerine ise Şimşek, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun henüz bu yönde bir kararı bulunmadığını ve değerlendirme yapıldıktan sonra karar verileceğini söyledi.


Şimşek, Rekabet Kurulu'nun bankalara yönelik soruşturmasıyla ilgili olarak ise, "Bizim için önemli olan sistemin sağlıklı işlemesi. Rekabet çok önemli" diye konuştu.


Dünya


Geri Dön