28 / 03 / 2024

Ottomare Suites'e European Property Awards'tan ödül!

Ottomare Suites'e European Property Awards'tan ödül!

European Property Awards adıyla 17 yıldır düzenlenen yarışmada,  Mimarlar-Workshop tarafından projelendiren Ottomare Suites projesi Mimarlık-Çoklu Konut  kategorisinde rakiplerini geride bırakarak, 12 projeyle birlikte finale kaldı



 

Mimarlar-Workshopun Ottomare Suites projesi European Property Awardsın Mimarlık-Çoklu Konut kategorisinde ödül aldı.

 

Mimarlar-Workshop bünyesinde projelendirilen ve Ottoman Gayrimenkul Yatırımları İnş.ve Tic. AŞnin yatırımıyla hayata geçirilen Zeytinburnunun  yenilikçi konut ve otel projesi Ottomare Suites, gayrimenkul sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan 2011 European Property Awardsda  finale kalarak Avrupanın en iyi projeleri arasında yer aldı.

Ottoman Gayrimenul AŞnin 2007 yılında dört yerli ve uluslararası mimarlık ofisini davet ederek gerçekleştirdiği bir yarışma sonucunda Mimarlar-Workshopun hazırladığı konsept birinci seçilmiş ve proje geliştirilerek inşasına başlanmıştır. 13.550 metrekare arsa üzerine inşa edilmekte olan Ottomare Suites,  80 farklı ünite tipolojisinden ve 346 apart üniteden oluşuyor. Ottomare Suites arazinin teraslandırılmasıyla elde edilen 12.500 metrekarelik peyzajı, 2.700 metrekarelik sosyal alanı,  tüm üniteler için önerilen canlı bitki örtüsüne sahip kat bahçeleriyle ve tüm konut birimlerinin deniz manzarasına açılan dizaynı ile özel bir proje olarak bölgenin değişen yüzünü yansıtıyor.

Google ve Bloomberg Televizyonunun ortaklığında gerçekleşen ve gayrimenkul sektöründe kolektif bilgisi ile saygın bir yere sahip olan Property Awardsın jüri üyeleri arasında; Google İngiltere Başkanı James Bacon, İngiliz Gayrimenkul Federasyonu CEO'su Peter Bolton King, Kraliyet Mühendisler Odası Birliği Başkanı David Dalby ve Royal Bank of Scotland'dan Mike McNamara bulunuyor.

Mimarlar-Workshop

Mimarlar-Workshop, kültürel mirasın kazandırdığı mimari değerleri koruyup yeniden yorumlayan; sosyoloji, psikoloji, sanat, bilim ve teknik gibi düşün ve üretim alanlarını bir potada eriten; projelerinde özellikle kent kültürünün gelişmesine katkıda bulunan, yapılı çevrenin doğa ile olan ilişkisini önemseyen; deneyimli ve genç 40 kişilik ekibiyle atölye anlayışında projeler üreten bir mimarlık ofisidir.

Mimarlar Workshopın 2010-2011 yıllarında başlanan güncel projeleri arasında, Acıbadem Akasya (400 bin metrekare), Ottomare Suites (58 bin metrekare), Antepia Gaziantep Yerleşkesi (675 bin metrekare), Bosphorus City Yerleşkesi (450 bin metrekare), İstanbul Saraylar Yerleşkesi (350 bin metrekare), Bursa Modern Yerleşkesi (335 bin metrekare), Kelebekia Yerleşkesi (47 bin metrekare).

Y. Mimar Mehpare Evrenol (kurucu ortak)

İzmir'de doğan Mehpare Evrenol ilköğrenimini  Ankara  Koleji, orta öğrenimini  İzmir  Amerikan Koleji'nde tamamladı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümünden 1977'de mezun oldu. 1982'ye kadar aynı kurumda, şehircilik kürsüsünde asistan olarak görev yaptı. 1982-1990 yılları arasında Mimarlar A.Ş. 'de proje yürütücüsü olarak çalıştı. 1990 yıllarından beri kurucusu olduğu Workshop Mimarlar Ltd. Şti. kentsel tasarım, mimari ve iç mimari proje yöneticisi olarak çalışmaktadır.

Y. Müh. Mimar Alp Evrenol (kurucu ortak)

Ankara'da dünyaya gelen Alp Evrenol Robert Kolejinde liseyi bitirdikten sonra, aynı kurumun İnşaat Mühendisliği bölümünde yüksek öğrenimine başladı. İkinci yıl Stuttgart Teknik Üniversitesi'ne geçerek buradan 1969 yılında Yüksek Mühendis Mimar olarak mezun oldu. Ve Stuttgart Üniversitesi Mimari Teorisi Fakültesinde bir süre yardımcı asistanlık yaptı. 1979 - 1990 yılları arasında Mimarlar A.Ş şirket ortağı ve proje yöneticisi olarak çalışan Evrenol, 1990 yılından beri kurucusu olduğu Workshop  Mimarlar Ltd. Şti. 'nde mimari proje yöneticisi olarak çalışmaktadır.


Geri Dön