16 / 04 / 2024

Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı'ndaki çalışmaların yüzde 85'i tamamlandı!

Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı'ndaki çalışmaların yüzde 85'i tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ nin, Dikmen’ de yeşiller içinde dev bir vadi park haline getirdiği “Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı” ndaki çalışmaların yüzde 85’ inin tamamlandığı bildirildi...




Dikmen Öveçler’de Çetin Emeç Bulvarı’ndan başlayan ve Sokullu son durağa kadar güney yönünde uzanan yaklaşık 182 bin metrekarelik bir alana yapılan Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı’nın kalan bölümü de kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. 

Dikmen Vadisi tarzında yeşil alanların yanı sıra spor aktivitelerinin ağırlıkta olduğu Öveçler Vadisi’nde, Öveçler eski 4. 

Cadde, Sokullu Salkım Söğüt Sokak ve Sokullu Pazarı başta olmak üzere 5 adet de ana giriş kapısı yapıldı. 


DOĞAL ÇİMLİ SEMT STADI HAZIR


Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı’nın Çetin Emeç Bulvarı tarafındaki başlangıç noktasına 2 bin 800 kişilik tribünü olan ve doğal çimli bir semt stadı yapıldı. 


Rekreasyon alanındaki doğal çimli saha tüm güzelliğiyle ortaya çıkarken, Park’ta tribünlerin de yerleştirildiği semt stadının yanı sıra 5 basketbol sahası, 3 tenis sahası ile çok sayıda spor ve kondüsyon alanları yer alıyor. 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, çalışmaların yüzde 85’inin tamamlandığı Öveçler Vadisi’nin başlangıç noktasındaki giriş kapılarına üzeri taklı merpenli yollar ve engelli vatandaşlar için rampalı yollar yapıldığını söyledi. 


Park’ta yürüyüş yolları ile 3 parkurlu sentetik çimli bir koşu yolunun da bulunduğunu açıklayan Hatice Akgül, “Park’a yaklaşık 5 bin ağaç diktik. 300 bin çalı ve yer örtücü bitki dikiliyor. Öveçler Vadisi, 2,5 kilometrelik bir yeşil hat boyunca bölge halkının ve Başkentlilerin nefes alıp, spor yapabileceği, dinlenebileceği yemyeşil bir vadi park oldu” dedi. 


PARK’A MERDİVENLİ GİRİŞ YOLLARI YAPILDI


Akgül, çevresinde bir çok okulun bulunduğu Öveçler Vadisi’ne öğrencilerin rahat ulaşması için Park’ın pek çok bölgesinden merpenli giriş yolları yapıldığını belirtti. 


Park’ta çocuk oyun alanları, süs havuzları, seyir teraslarının da yer aldığını anlatan Hatice Akgül, Öveçler Vadisi’ne ayrıca yaşlılar merkezi ve engelliler merkezi binaları yaptıklarını, küçük bir amfi tiyatro, gösteri alanı, kaskatlı havuz ve süs havuzları, çardaklar, oturma grupları, park sınırlarına otoparklar ile bir de kafeterya yaptıklarını açıkladı. 


Cihan


Geri Dön