24 / 04 / 2024

Ovit Tüneli ve Rize-Mardin otoyolu ile yatırımlar artacak!

Ovit Tüneli ve Rize-Mardin otoyolu ile yatırımlar artacak!

Ovit Tüneli ve Rize-Mardin Otoyolunun tamamlanmasıyla Rize, artık göç veren durumundan çıkıp göç ve yatırım alan kent durumuna gelecektir. Birçok yerli ve yabancı yatırımcı şimdiden ilimize ve bölgemize yatırım planlan yapmaya başladı...



Şu anda yapımı süren Ovit Tüneli ve Rize-Mardin Otoyolunun tamamlanmasıyla Rize, artık göç veren durumundan çıkıp göç ve yatırım alan kent durumuna gelecektir. Birçok yerli ve yabancı yatırımcı şimdiden ilimize ve bölgemize yatırım planlan yapmaya başladı.



Rize Belediye Başkanı Rize merkezde 10 yıl önce 75 bin nüfus vardı. Günümüze baktığımızda bu nüfus yüzde 33'lük bir artış göstererek 104 bin 700 kişiye ulaştı. Bu artış gösteriyor ki belediye olarak yaptığımız hizmetler karşılık buluyor. Şehrimizin genel nüfusu azalmasına rağmen merkezdeki yaşam standartlannın artması ile diğer illerden ve ilçelerden göç alıyoruz. Üniversitenin canlılık kazanması ve doğalgazın şehrimize kazandırılması da göç almamıza neden olan diğer nedenler arasında sıralanabilir. Şu anda yapımı süren Ovit Tüneli de Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Erzurum üzerinden Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bağlayacak olmasıyla ülkemiz ve bölgemiz ekonomisi için son derece önemli. Ovit Tüneli sayesinde yol, kış mevsimi de dahil olmak üzere yıl boyunca ulaşıma açık olacak. Tünel ve bağlantı yolları yapıldığı zaman Rize-Erzurum arası iki saate inecek. 

Aynca Rize-Mardin Otoyolu ile güney kuzeyle buluşacak ve iki şehir arası ulaşım 5 saat olacak. 


Mardin'den sabah yola çıkan bir kişi öğle saatinde Rize'de denize girebilecek. Bu nedenle söz konusu yol projesi, Türkiye için çok önemli. Proje tamamlandığında ticaret, turizm ve barış yolu olacak; Doğu, Güneydoğu, Karadeniz illeri hızlı bir şekilde kalkınacak; ülkemizin ekonomisi güçlenecek. Tünel ile yolun faaliyete geçmesiyle ilimiz Rize, artık göç veren il durumundan çıkıp göç ve yatırım alan duruma gelecektir. Birçok yerli ve yabancı yatırımcı şimdiden ilimize ve bölgemize yatırım planları yapmaya başladı. Diğer önemli projelerimiz ise özlemle beklediğimiz demiryolu ve havalimanı projeleri. 


Özellikle demiryolu ile Sarp Sınır Kapısı'ndan Kafkaslar'a, Orta Asya'ya, Rusya'ya ulaşmamız; ülkemiz, bölgemiz ve Rize ilimizin kalkınması için son derece önemli. Bu projeyle ülkemizin diğer bölgeleriyle kuzey bölgesine her türlü ulaşım imkanı gelmiş ve tarihi İpekyolu'da tekrar hayata geçirilmiş olacak. Öte yandan Of-iyidere Havzası'na Of-lyidere Havzası'na kurulacak lojistik merkezin bölgemize ve Türkiye'ye hızlı bir şekilde kazandırılması gerekir. Bunun için il ayrımı yapılmadan çalışmalar yürütülmelidir. 


kurulacak lojistik merkezin bölgemize ve Türkiye'ye hızlı bir şekilde kazandırılması gerekir. Bunun için il ayrımı yapılmadan çalışmalar yürütülmelidir. Lojistik merkezin hayata geçirilmesinin Trabzon ve Rize limanlarını canlandıracağı düşüncesindeyim. 

Bunların yanında belediye olarak imza attığımız önemli projelerimiz de var. Bunlardan en önemlisi 8.9 km uzunluğunda güney çevre yolu. Ayrıca şehirde estetik sağlayacak yatırımlar da yapmaya çalıştık. Yıllardır atıl durumda olan Rize merkezde bulunan şehir parkını insanlann hizmetine açtık. Ayrıca sahilde insanların sosyal anlamda faaliyetlerini sürdürebilecekleri alanları çoğalttık. Yıllardır yapılması için çalışılan ve en büyük hayalimiz olan Askoroz Deresi'nin denizle bütünleştirilmesi çalışmalarının ise projesini bitirdik. Bu proje ile denizle dere arasına rahatça giriş çıkış yapılmasını sağlayacağız. Yine Rize'de bulunan 23 derenin de üstünü açarak gezilebilecek, sandal turları düzenlenebilecek alanlar yaratmayı amaçlıyoruz. Bunların yanı sıra Rize merkezde belediye blokları olarak bilinen miadı dolmuş binaların kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılması adına proje yürütmekteyiz. Şu anda üzerinde durduğumuz çalışmalarımızdan bir diğeri ise Karadeniz Film Festivali'ni hayata geçirmek. Turizmin canlandırılması ve konaklama sürelerinin artırılması için bu projemizi önemli görüyoruz. 


Dünya Bölge


Geri Dön