18 / 04 / 2024

Ovit Tüneli'nin açılmasıyla bölge ekonomisi canlanacak!

Ovit Tüneli'nin açılmasıyla bölge ekonomisi canlanacak!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkan Vekili Sunay Yıldırım, Ovit Tüneli’nin hizmete açılması ile Karadeniz ve Doğu Anadoolu bölgelerindeki ekonominin canlılık kazanacağını söyledi.




MÜSİAD Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı Trabzon'da gerçekleştirildi. Toplantıya katılan MÜSİAD Erzurum Şube Başkan Vekili Yıldırım, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan ekonomik sorunların Ovit Tüneli'nin açılmasıyla büyük ölçüde ortadan kalkacağına işaret etti. Erzurum’un kış ve sağlık turizmi ile hayvancılık konusunda özellikle son yıllarda atağa kalktığına dikkat çeken Yıldırım, bu alanlarda iş yapmak isteyen MÜSİAD üyelerine her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti. Yıldırım, özellikle Ovit Tüneli’nin hizmete girmesi ile birlikte Karadeniz bölgesindeki MÜSİAD üyeleri ile olan kaynaşma birlik ve beraberlikleri; ticari alış verişle daha da pekiştireceğinin altını çizen Yıldırım,"Ovit tünelinin açılmasıyla bölge ekonomisi canlanacak. Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kalkınma hızı artacak. Aramızdaki fiziki engellerin kalkmasıyla işbirlikleri artacak. Bölgenin kalkınması Ovit tünelenin açılmasına bağlı." diye konuştu. 


BLUPET ANADOLU'NUN GURURU Toplantıda Erzurum merkezli Ergaz'ın Blupet marka akaryakıt ve istasyonlarının tanıtımını yapan ERGAZ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Demirci, Anadolu'nun haklı gururu olduklarını söyledi. Demirci, ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak istediklerini ifade etti. Çevreye saygılı bir marka olduklarını da dile getiren Demirci,"Bluepet akaryakıt markasıyla 5 yılda ilk 10 arasına girmeyi hedefliyoruz. İlk yıl 50 adet istasyon, 5 yıl sonunda ise bu rakamı 250 adete çıkarmayı istiyoruz " diye konuştu.


Zaman


Geri Dön