27 / 04 / 2024

karadeniz Ovit Tüneli

karadeniz Ovit Tüneli

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkan Vekili Sunay Yıldırım, Ovit Tüneli’nin hizmete açılması ile Karadeniz ve Doğu Anadoolu bölgelerindeki ekonominin canlılık kazanacağını söyledi.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamam!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta inşa edilen, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise 14,5 kilometreyle en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli inşaatının yüzde 68´i tamamlandı...

Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı!

Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan en önemli arterlerden biri olan Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı...

Yeni Zigana Tüneli'nde ışığa 11 kilometre kaldı!

Doğu Karadeniz'i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda yüzde 62 seviyesine ulaşıldı.

Eğribel Tüneli ikmal ihalesi Eylül sonunda yapılacak!

İç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan Sivas-Giresun güzergahındaki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne inşa edilen Eğribel Tüneli'nin ikmal ihalesi, eylül ayı sonunda gerçekleştirilecek...

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı süren çift tüp 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı.

Giresun Eğribel Tüneli'nde son 95 metre!

Giresun'un 82 yıllık hayali olan  Eğribel Tüneli'nde sona gelindi. Karadeniz ile İç Anadolu bölgelerini birbirine bağlayacak tünel, Türkiye'nin en uzun 3'üncü çift tüplü tüneli olacak.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Topçam Tüneli ulaşıma açıldı!

2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli trafiğe açıldı. 

Ovit Tüneli’yle 138 yıllık hayal gerçek oldu!

Ovit Tüneli’nin hizmete açılmasıyla 138 yıllık hayal gerçek oldu... 14 kilometrelik yolu, 11 dakikada alan vatandaşlar, “Biz hizmet edenlerle beraber yürürüz, yıkmak isteyenlerle değil” diye konuştu.

Ovit Tüneli açıldı!

14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 2'nci uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Ovit Tüneli ulaşıma açıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Ovit Tüneli bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 138 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin açılışını bugün gerçekleştiriyor.

Ovit Tüneli yarın resmen açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 138 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nin açılışını yarın yapacak. 

Ovit Tüneli yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın 2012'de başbakanlığı döneminde temelini attığı Rize'nin 138 yıllık rüyası olan Ovit Tüneli’nin resmi açılışını gerçekleştirecek.

Ovit Tüneli 13 Haziran'da açılıyor!

Ovit Tüneli'nin 13 Haziran'da  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacağı duyuruldu... Açılış haberini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı paylaştı.

karadeniz Ovit Tüneli Haberi

karadeniz Ovit Tüneli


MÜSİAD Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı Trabzon'da gerçekleştirildi. Toplantıya katılan MÜSİAD Erzurum Şube Başkan Vekili Yıldırım, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan ekonomik sorunların Ovit Tüneli'nin açılmasıyla büyük ölçüde ortadan kalkacağına işaret etti. Erzurum’un kış ve sağlık turizmi ile hayvancılık konusunda özellikle son yıllarda atağa kalktığına dikkat çeken Yıldırım, bu alanlarda iş yapmak isteyen MÜSİAD üyelerine her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti. Yıldırım, özellikle Ovit Tüneli’nin hizmete girmesi ile birlikte Karadeniz bölgesindeki MÜSİAD üyeleri ile olan kaynaşma birlik ve beraberlikleri; ticari alış verişle daha da pekiştireceğinin altını çizen Yıldırım,"Ovit tünelinin açılmasıyla bölge ekonomisi canlanacak. Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kalkınma hızı artacak. Aramızdaki fiziki engellerin kalkmasıyla işbirlikleri artacak. Bölgenin kalkınması Ovit tünelenin açılmasına bağlı." diye konuştu. 


BLUPET ANADOLU'NUN GURURU Toplantıda Erzurum merkezli...