19 / 04 / 2024

OYAK Çimento 154 milyon liralık yatırım yapacak!

OYAK Çimento 154 milyon liralık yatırım yapacak!

OYAK Çimento Grubu, bu yıl 154 milyon liralık yatırım yapmayı planladığını bildirdi. Grup cirosunu 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 14, net karını ise yüzde 82 artırdığı kaydedildi.



OYAK Çimento Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre grup, 5'i halka açık olmak üzere 6 çimento ve bunlara dikey olarak entegre 2 beton ve kağıt torba şirketinden oluşuyor. 


Grubun 2014 yılında olumlu hava koşulları, seçimler, devam eden büyük projeler ve diğer altyapı yatırımlarının etkisi ile cirosunu 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 14, net karını ise yüzde 82 artırdığı kaydedildi. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen OYAK Otomotiv ve Çimento Grubu Yönetim Kumlu Başkanı Celal Çağlar, 2014 sonunda ivme kaybeden çimento talebinin 2015'te genel seçimler, devam eden altyapı yatırımları, büyük projeler, konut talebinin artması, kentsel dönüşüm gibi katalizörler ile artmasını ve yıllık yüzde 5 büyüme beklediklerini belirtti. 


Grubun geçen yıl verimlilik, çevre, sürdürülebilirlik ile iş sağlığı ve güvenliği yatırımlarına konsantre olduğunu aktaran Çağlar, Denizli Çimento'nun alınması, atık ısı ve atıktan türetilmiş yakıt tesisleri ve Ankara'da yeni inşa edilen fabrika ile 2014 yılını 1 milyar 271 milyon liralık yatırımla tamamladıklarını, 2015 yılında ise 154 milyon lira tutarında yatırım planladıklarını dile getirdi. 


Çağlar, Bolu ve Aslan Çimento'da atık ısıdan eneıji üretilmesi yatırımlarının tamamlandığını, devreye giren sistemin fabrikalara gerekli elektriğin yüzde 20'sini karşılayacak kapasitede olduğunu ifade etti. 

Adana Çimento'da devreye alınan güneş enerjisi santralinin  Adana  yönetim binası ve idari binanın yıllık elektrik tüketimlerinin yüzde 50'sini karşılayacak kapasitede olduğu bilgisini veren Çağlar, Aslan Çimento'da kurulu Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) tesisinin ise ayda ortalama yüzde 261 ık fosil yakıt değişimine imkan tanıdığını, grup genelinde enerji ve kapasite kullanım verimliliğine odaklı yatırımlarının devam edeceğinin altını çizdi. 


Ankara 24 Saat


Geri Dön