19 / 04 / 2024

OYAK ve TCC'den tarihi ortaklık!

OYAK ve TCC'den tarihi ortaklık!

OYAK, Türkiye çimento sektöründe tarihi bir adım attı. OYAK, Uzak Doğu’nun en büyük çimento üreticilerinden Taiwan Cement Company ile ortak olmaya karar verdi. 



OYAK, 2018’in en büyük yabancı yatırımına imza attı. TCC ve OYAK, uluslararası çimento pazarında güçlerini birleştirme hedefi doğrultusunda bir ortaklık kurdu. Buna göre, TCC, OYAK’ın yüzde 100 oranında sahibi olduğu OYAK Çimento A.Ş. hisselerinin yüzde 40’ını toplam 1.6 milyar dolar bedel üzerinden 640 milyon dolar bedelle satın aldı. 

İş birliğiyle ilgili konuşan OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “Yurtdışı piyasalarınca ülke ekonomimize duyulan güvenin bir göstergesi olarak, OYAK ve TCC arasında tesis edilen iş birliğinin, önümüzdeki dönemde uluslararası arenada büyüme hedeflerimize ve ülke menfaatlerimize uygun olarak gerek çimento gerekse diğer iş kollarında yapılacak yatırımlara olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. OYAK bir dünya markası olma hedefi yolunda atılımlarına devam edecek. Ülkemizin geleceğine ve ekonomimize güveniyor, bu doğrultuda yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TCC Yönetim Kurulu Nelson Chang ise Çin’de doymaya yakın olan pazarın artık stratejik beklentilerini karşılamadığını, bu nedenle uluslararası bir açılıma gitmeye karar verdiklerini ve Türkiye gibi stratejik öneme sahip bir ülkede OYAK gibi güçlü bir kurumla iş birliği yapmayı çok büyük bir fırsat olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Bu ortaklığın TCC’nin Asya pazarının dışına açılması adına öncü bir adım olacağını da söyleyen Chang, OYAK’ın sahip olduğu avantajları küresel pazara girebilmek için çok önemli olarak gördüklerini belirtti.

Oyak Çimento'nun yüzde 40'ı 640 milyon dolara satılıyor!


Geri Dön