27 / 04 / 2024

Oyun çılgınları bu haber sizin için! Bu özellik başka mönitörde yok

Oyun çılgınları bu haber sizin için! Bu özellik başka mönitörde yok

Dünyaca meşhur teknoloji geliştiricisi ASUS, Dünyanın ilk 540 Hz Monitörü olan 'ROG Swift Pro PG248QP'yi duyurdu.



ASUS, merkezi Taipei, Tayvan'da bulunan Tayvanlı çok uluslu bir bilgisayar ve telefon donanımı ve elektronik şirketidir. Şirket, bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler ve diğer elektronik cihazlar dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi üretmektedir. ASUS, yüksek kaliteli ürünleri ve yenilikçi tasarımıyla tanınır ve tüketici elektroniği ve bilgi işlem cihazlarının lider üreticisi olarak ün kazanmıştır.


ASUS, ROG Swift Pro PG248QP modeliyle beraber dünyanın ilk 540 Hz yenileme hızı sunan oyuncu monitörünü ilan etti. Yakın zamanda Alienware tarafından sunan 500 Hz monitöre göz atmıştık. ASUS ise sınırları biraz daha zorluyor.

 Oyun çılgınları bu haber sizin için! Bu özellik başka mönitörde yok

PG248QP, 540 Hz’e kadar yenileme hızına malik hız aşırtmalı E-TN panele sahip. Yeni monitör tahmin edebileceğiniz gibi yüksek çözünürlüğe gerek duymayan, ancak ileri derecede  hız ve düşük gecikme süresi isteyen oyuncular için dizayn edildi. Bu sebeple hikaye altyapılı oyunlarda kullanmak pek de mantıklı değil.
ROG Swift Pro, sıfıra yakın ses gecikmesiyle surround ses vermek için yerleşik NVIDIA G-Sync Reflex Analyzer ve entegre ESS DAC dönüştürücü taşıyor.  Rekabetçi oyunculara hitap eden monitör 1920×1080 çözünürlük sunuyor, bu nedenle HDMI 2.0 ve DisplayPort 1.4 konnektörlerine yer verilmiş.


Geri Dön