26 / 04 / 2024

Özak GYO'nun halka açıklık oranı yüzde 25!

 Özak GYO'nun halka açıklık oranı yüzde 25!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı basında çıkan asılsız haberlere karşı halka açıklık oranının yüzde 25 olduğunu açıkladı...




Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından KAP'a yapılan açıklama şu şekilde; 


Sermaye Piyasası Kurulu'nun 02.02.2012 tarih ve 4/111 sayılı izinleri ile halka arzı gerçekleştirilerek hisseleri İMKB'de işlem görmeye başlayan Şirketimizle ilgili olarak, 07.06.2012 tarihinde, Şirket'imiz iştiraklerinden Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş'nin ortağı Aytur Turizm Yat.İşl.San.ve Tic. AŞ. tarafından yapılan basın bildirisinde şirketimiz, asılsız iddialarla itham edilmiş, kamuoyu ve yatırımcılarımız yanıltılmıştır.


Anılan bültende yer alan halka açıklık oranına ilişkin açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.


Halka açık bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olan şirketimiz hisse senetlerindeki ilişkili taraf işlemleri, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde SPK ve İMKB'ne bildirilmekte ayrıca KAP sistemi vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşılmakta olup, Şirket'imiz halka açıklık oranı tamamen ilgili mevzuat hükümlerinin öngördüğü oranlara uygundur. 


Bilindiği üzere,  İMKB'de işlem gören birçok şirket ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığında olduğu gibi, şirketimizin kurul kaydına alınmış halka açıklık oranı %25 olup, Şirketlerin  fiilen dolaşımdaki pay sayısı bunun altında olabilmektedir.


Şirketimize karşı yapılan ve tamamen manüpülatif olduğu anlaşılan söz konusu açıklamalarla ilgili olarak gerekli yasal girişimlerde bulunma kararı alınmıştır.


Geri Dön