24 / 04 / 2024

Özak Hayattepe projesinin yüzde 60'ı satıldı!

Özak Hayattepe projesinin yüzde 60'ı satıldı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), geçen yıl satışa çıkardığı Bayrampaşa'daki Hayat Tepe projesinin yüzde 60'ı satıldı. Şirket, bütün daire tiplerinin bulunduğu bir katı bitirerek oluşturduğu 'gerçek kat'la satışı hızlandıracak.



Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), geçen yıl satışa çıkardığı Bayrampaşa'daki Hayat Tepe projesinde satışların yüzde 60'ını tamamladı ve bütün daire tiplerinin bulunduğu 'gerçek kat'ı ise görücüye çıkardı. Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, projenin geriye kalan yüzde 40'lık kısmını da bu dönemde satmayı planladıklarını belirterek, "Hem sektörün hareketlenmesi hem de hazırladığımız örnek katla satışlarımızın daha da hızlanacağını düşünüyoruz" dedi. 


YÜZDE 80'İ BÖLGE İNSANINA 

Hayat Tepe'nin satışa çıktığı Nisan 2013'ten bu yana yüzde 25 prim yaptığını söyleyen Ahmet Akbalık, "Projenin malzeme ve ürün kalitesi A standartlarında ancak fiyatları B'ye tekabül ediyor. Metrekare fiyatlarımız 4 ila 5 bin 500 lira arasında. Şu anda 66 metrekarelik 1+1 daire 370 bin liradan satılıyor" dedi. Projenin alıcı profilinde de seçici davrandıklarını aktaran Akbalık, "Körfez ve Ortadoğu'dan yoğun talep geliyor ancak bölge insanına öncelik tanıyoruz. Hayat Tepe'ye özellikle bölgede ikâmet eden yeni evli ve çocuklu çiftler ilgi gösteriyor. Satışların yüzde 80'ini bu kesime yaptık" diye konuştu. Projenin ulaşım noktalarına yakınlığına da dikkat çeken Akbalık, "Gayrimenkul fiyatları artık ulaşım noktalarına olan uzaklıkla belirleniyor. Biz de toplu taşımaya yakın olmaya büyük önem verdik. Metroya yürüme mesafesindeyiz. Belediye yapmazsa bile biz metroya köprü yapmayı taahhüt ediyoruz" dedi. Akbalık, projede sadece konut değil, sosyal olanaklarıyla da bir hayat biçimi oluşturduklarını söyledi. 


KONUT AĞIRLIKLI YATIRIM 

Ahmet Akbalık, mevcut portföylerinin 1.4 milyar liraya ulaştığını belirterek, birkaç yıl içinde yeni gayrimenkul projeleriyle bu rakamın artacağını kaydetti. Şirketin bölgesel ihtiyaçları belirleyip ona göre üretim yaptığını belirten Akbalık, karma olarak öngördükleri projelerinin hazırlık aşamasında olduğunu söyledi. Akbalık, "Temel hedefimizi otel, AVM, perakende alanları, konut ve ticari olarak açıklayabiliriz. Bölgesel ihtiyaçları belirleyip ona göre üretim yapıyoruz. Bundan sonra konut ağırlıklı olacağız ama otel ve ticari alanlar da bulunacak" dedi. Bu yıl satışa çıkacak projelerinin İstanbul Beşiktaş ve İzmir'de olduğunu belirten Akbalık, Beşiktaş'ta rezidans ve otel, İzmir'de ise karma bir proje inşa edeceklerini belirtti. 


Kazlıçeşme projesi yıl sonunda satışa çıkacak

Ahmet Akbalık, 4.2 milyar liralık teklifle Özak-Yenigün- Delta ortaklığında kazandıkları Kazlıçeşme arazisine Ziylan'ın da ortak olarak katılmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Orada çok yüksek rakamları taahhüt ettik. Ziylan Grubu'nu da yanımıza alarak daha güçlü bir yapıya kavuşuyoruz. Projeyi yıl sonuna kadar satışa çıkarmayı planlıyoruz." 


Sabah


Geri Dön