26 / 04 / 2024

Özdemir Turgut: Haymana'nın hedefi 1 milyon turist!

Özdemir Turgut: Haymana'nın hedefi 1 milyon turist!

Mineral açısından zengin olan ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen Haymana'nın termal suyuna ilgi her geçen yıl artarken, ilçeye gelen turistlerin ağırlanması ve ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar devam ediyor.



Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, dünya genelinde termal turizme ilginin son yıllarda arttığını söyledi. Haymana'nın da mineral açıdan zengin ve şifalı olan termal su kaynaklarına sahip olduğunu belirten Turgut, şöyle konuştu: "Dünyada kaplıca kültürü her geçen yıl önemli bir şekilde artıyor. Bu artış ilçemizde de gözle görülür mahiyette. Şu an itibarıyla bazı tesislerimiz hizmete açıldı. Çok önemli bir tesisimiz de çok daha kapsamlı ve büyük konseptle hizmete girecek. Bu otelimizle Haymana'nın, yerli ve yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapacağını düşünüyoruz. İlçemize her yıl yaklaşık 500 bin turist Yeni tesislerle birlikte Haymana'daki yatak sayısının 2 bine yükseleceği belirtiliyor. Bu sayının artacağına inancımız tam. Haymana kaplıcaları, dünyanın en iyi termal suyu olarak bilinen Vichy kaplıcalarının (Fransa) ardından ikinci en iyi kaplıca suyuna sahip." 


YATAK SAYISI 2 BİN OLACAK!

Turgut, Haymana kaplıcaları ile tanışan turizmcilerin bir daha ilçeden kopamadığına, Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin de Haymana'ya yönlendirilmesi için çalışma yapılması gerektiğine değinerek, "Saniyede 60 litrelik kaplıca suyuna sahip bir ilçeyiz. Yeni tesislerimizle yatak sayımız 2 bin civarına yükselecek. 

Devletin kaplıca suları ile ilgili araştırmalarda bulunmasını, en iyi kaplıca suyuna sahip Haymana'ya yerli ve yabancı yatırımcıları yönlendirmesini bekliyoruz. 

İlçemize gelen yerli ve yabancı turist sayısını ileriki yıllarda 1 milyonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 


KAPLICA TURİZMİ!

Havaların soğuduğu şu günlerde Haymana'nın, kaplıcalarıyla misafirlerini ağırlamayı beklediğini dile getiren Turgut, "Kaplıca turizmi, tarih turizmi, kültür turizmi ve doğa turizminin en güzel şekilde yaşandığı Haymana'ya herkesi davet ediyoruz" ifadesini kullandı.


Habertürk


Geri Dön