08 / 05 / 2024

Özel mülkiyette kiracı olan kamu kuruluşları sayısı nedir?

Özel mülkiyette kiracı olan kamu kuruluşları sayısı nedir?

Özel mülkiyette kiracı konumunda bulunan kamu kurum ve kuruluşları sayısı meclis gündeminde konu oldu. CHP'li Murat Emir konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Özel mülkiyette kiracı olan kamu kuruluşları sayısı nedir?


CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, özel mülkiyette kiracı konumunda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ve kamu kuruluşlarınca kiralanan taşıtlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sorularını Başbakan Binali Yıldırım'a ileten Emir 2 soru sordu.


CHP'li Emir'in soruları

1- Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatlarının kaçı özel kişi ya da şirketlerin mülkiyetinde kiracı konumundadır? Özel kişi ya da şirketlerin mülkiyetinde kiracı konumundaki kamu kurum ve kuruluşları hangileridir? Bu kamu kurum ve kuruluşları, kira bedeli olarak aylık toplam kaç lira ödemektedir? En fazla kira bedeli ödeyen ilk 25 kamu kurum ve kuruluşu hangisidir?


2- Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde, taşıt kiralama yöntemiyle kaç araç bulunmaktadır? Bu araçların kaçı, hangi kamu kurum ve kuruluşu bünyesindedir? Kamu kurum ve kuruluşları, kiralanan taşıtlar için aylık toplam kaç lira ödemektedir? Kiralanan taşıtlar hangi amaçla kullanılmaktadır? Bu taşıtların kaçı makam aracıdır? Sayı ve kira bedeli açısından en fazla sayıda taşıt kiralayan ve aylık kirada ödemesi en fazla olan 25 kamu kurum ve kuruluşu hangisidir?




Geri Dön