27 / 04 / 2024

Özelleştirme İdaresi'nden otel ve konut izni!

Özelleştirme İdaresi'nden otel ve konut izni!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Antalya Kemer, Bodrum Bitez, İzmir Gümüldür, Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nde bulunan arsalarının imar planlarını değişti.



Kamuoyunda Bodrum’a inşa edilen devasa otel projeleri ve bunlara kimin izin verdiğiyle ilgili tartışmalar sürerken Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Antalya Kemer, Bodrum Bitez,  İzmir  Gümüldür, Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nde bulunan arsalarında otel, konut, ticaret alanı, liman gibi yapılar inşa edilmesi için imar planlarında değişikliğe gitti. 

Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre; mülkiyeti Maliye Hazinesi’nin olan ve özelleştirme kapsam ve programında olan bazı arsalarla ilgili imar planı değişti. Söz konusu plan değişikliklerinin onaylanmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı da 31 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar kapsamında Kemer’de denize yaklaşık 450 metre mesafede yer alan ve yanyana 4 bin metrekarelik iki parsel, 4 katlı otel yapılmak için satılabilecek. Yetkililer, iki yıl önce yapılan imar planında söz konusu parsellerin sosyal tesis alanı olarak belirlendiğini kaydederek “Kemer Belediyesi burada kültür merkezi yapmak için arsaları ÖİB’den istedi ancak kendilerine olumsuz yanıt verildi” ifadelerini kullandı.

BODRUM’A VİLLA

Bodrum Bitez’de de yine özelleştirmeye ait olan imar planında tarla olarak görünen ve bir ucu Aktur Plajı ile Aktur Sitesi’ne kadar uzanan 29 bin 130 metrekare büyüklüğüne sahip parselin de imar planı değişti. Söz konusu yer plajı da olan, iki katlı konutlar ile günübirlik tesislerin yer aldığı bir villa sitesi yapılmak üzere satılabilecek. Gökçebel’de ise biri 46 bin diğeri yaklaşık 25 bin metrekare olan iki ayrı parselde de ticaret ve iki katlı konut alanı ile yapımı mümkün hale geldi. İzmir’de ise Menderes ilçesinin Gümüldür Mahallesi’nde yan yana bulunan iki parselin de imar planı değişti. Buna göre bir yanı deniz, bir yanı dere olan yaklaşık 54 bin 200 metrekarelik bu yerde 5 katlı otel, günübirlik tesis alanı inşa edilebilecek. Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nde ise yan yana olan ve 24 bin metrekare büyüklüğünde iki parsel ile deniz boynuzu mevkiinde bulunan yaklaşık 180 bin metrekare büyüklüğündeki yan yana üç parsel liman alanı, dolfen/platform ve yol olarak kullanılabilecek.


Geri Dön