25 / 04 / 2024

Özgür Kaan Alioğlu: 2 tesis yatırımı daha yapacağız!

Özgür Kaan Alioğlu: 2 tesis yatırımı daha yapacağız!

Avusturya merkezli Schmid Industrie Holding’e bağlı olarak ısı yalıtım ürünleri alanında faaliyet gösteren Austrotherm Türkiye Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu, "2 tesis yatırımı daha yapacağız" dedi…



Austrotherm, Avusturya merkezli Schmid Industrie Holding’e bağlı olarak ısı yalıtım ürünleri alanında faaliyet gösteren, Avrupa’nın en önemli inşaat malzemesi üretici gruplarından birisi. Yaklaşık 70 yıldır yalıtım sektöründe faaliyet gösteren şirketin Avrupa genelinde 12 ülkede 17 üretim tesisi var; bunların 14’ü EPS, 3’ü ise XPS üretimi yapıyor. Şirket bina dış cephelerinde kullanılan EPS ısı yalıtım malzemeleriyle birlikte inşaat mühendisliği uygulamalarında kullanılan geoBLOCK ürünlerini üretiyor.

Capital'de yer alan habere göre;Bulundukları ülkelerin çoğunda pazar lideri olduklarını belirten Austrotherm Türkiye Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu, 2003 yılından itibaren yer aldıkları Türkiye’de ise 200’ün üzerinde bayi ve 3 binin üzerinde tali bayiyle faaliyet gösterdiklerini söylüyor. Alioğlu, Türkiye'de üretim ve satış anlamında kat ettikleri yolu şöyle anlatıyor:

“2008 yılında faaliyete geçen Dilovası/Kocaeli fabrikamızdan sonra 2013 yılında Turgutlu/Manisa fabrikamızı devreye soktuk. 2014 ve sonrasında da özellikle İç, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’de yeni yatırımlarla birlikte ısı yalıtım pazarının üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik. 2018’de hizmete alınan  Ankara  fabrikamızla birlikte Türkiye’deki onuncu üretim yılımızda 6 üretim lokasyonuna ulaştık. Son 5 yılda Türkiye’deki üretim kapasitemizi 5 kat, satış hacmini ise 4 kat artırdık.”

2018’e yüzde 20 büyüme planıyla giren şirket, bu hedefine ulaşamıyor. Alioğlu, bu durumun nedenini de şu sözlerle açıklıyor: “Büyüme hedefimizin dışında Ankara yatırımımızla da üretim kapasitemizi ve coğrafi dağılımımızı geliştirmeyi planladık. Ankara fabrikamızı Nisan 2018’de devreye aldık, ancak geçici de olsa ülkemizin içinde bulunduğu türbülans ortamı sebebiyle büyüme hedeflerimizden uzak kaldık.”

Ancak Alioğlu içinde bulunulan ekonomik durumun kısa süreli olduğuna inanıyor, yatırımlarına ara vermemeyi planladıklarını açıklıyor. “Önümüzdeki 5 yıl içinde hedefimiz, her yıl ortalama yüzde 20 büyümeyi yakalamak. Kısa sürede İstanbul Avrupa Yakası ya da Trakya bölgesinde ve Sivas’ta 2 üretim tesisi yatırımı yapacağız” diyor.

Türkiye'de yaklaşık 21 milyon konutun 16 milyona yakınında halen daha ısı yalıtımı yok. Dolayısıyla pazarda gidilecek daha çok yol var. Alioğlu ısı yalıtımının ülke kazanımı olduğuna dikkat çekiyor. Bu nedenle “Isı Yalıtımı, Ülke Kazanımı” sloganıyla bir bilinçlendirme projesi başlattıklarını söylüyor. “Projeyi geniş kitlelere duyurabilmek için motosikletle 30 gün boyunca 30 şehir gezdim. 9 bin kilometre yol kat ettim, konut sakinleri, esnaf ve ustalarla bir araya geldim. Bu çalışma ile amacımız, mantolama maliyetlerinde sadece yaklaşık yüzde 20 artışla orta vadede ülkemizde uygulanan ısı yalıtım levhası kalınlıklarını en az 2 kat artırmak” diye anlatıyor.

 “UZUN BİSİKLET GEZİLERİ YAPARIM”

Alioğlu, son 10 yıldır performans koçluğu konusuna odaklanıyor. Spor da hayatında önemli bir yere sahip. Voleybol ve atletizm alanında Türkiye dereceleri ve rekorları var. Aynı zamanda Uluslararası Sualtı Sporları Federasyonu Dalış Eğitmeni olan Alioğlu, diğer ilgi alanlarını ve iş dışı yaşam ritmini şöyle anlatıyor:

“Kışın snowboard yazın ise bisikletimle uzun geziler yapmayı seviyorum. Hafta sonlarımı çocuklarıma ayırıyorum. Planlanmamış boş vakitlerimin olmamasına, günde 6 saatten az uyumamaya ve yanımda her zaman okunacak bir şeyler taşımaya özen gösteriyorum. Açıkçası kendimle ilgili, çocuklarımla birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat geçirmekten öte bir hayalim yok.”


Geri Dön