19 / 04 / 2024

Özhaseki: 15 yılda Türkiye'yi yeniden ihya ve imar ederiz!

Özhaseki: 15 yılda Türkiye'yi yeniden ihya ve imar ederiz!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Senede 500 bin konutu değiştirerek 15 yıl içinde Türkiye'yi yeniden ihya ve imar ederiz" dedi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsünde düzenlenen Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda konuşma yaptı.

Özhaseki: 15 yılda Türkiye yi yeniden ihya ve imar ederiz!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde teröristlerin çukur eylemleri sırasında hasar verdikleri yapılarla ilgili çalışmaları hatırlatan Özhaseki, bakanlık olarak söz konusu bölgede 70 bin evin hasarlı olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Özhaseki, "Bakanlık olarak görevlendirilip gittiğimizde vatandaşın bir suçu, günahının olmadığını gördük. Teröristler o mahalleleri sardığında vatandaşların oradan çıkmasını istedik. Bu süreçte o vatandaşlar çadırda ve yakınlarının evlerinde kaldılar. Evleri mahvolmuştu. Devletin iki tane eli var. Birisi kudret eli, diğeri şefkat ve merhamet elidir. Kudret eli, bu namussuzları vurdu, şimdi bize düşen gidip o yaraları sarmaktır. Binlerce evi yaptık, teslim ediyoruz. Gelecek hafta İdil, Şırnak ve Cizre'ye gidiyorum. Oradaki evleri teslim etmeye devam edeceğiz. Oradaki insanların gözündeki mutluluğu gördüğünüzde ve konuştuğunda size 'Ne olur, bu lanet adamlar bir daha buraya gelmesinler. Şu sıkı duruşu devam ettirin, tertemiz oldu buralar. Elinize sağlık, yaralarımızı sardınız, biraz ortalığı hareketlendirin.' diyorlar. Allah öyle bir belayı bir daha vermesin." ifadelerini kullandı. 

Özhaseki konuşması sırasında kentsel dönüşümün önemine de vurgu yaptı. Özhaseki kentsel dönüşüm ile ilgili şunları söyledi; "Emin olun, senede 500 bin konutu değiştirerek 15 yıl içinde biz Türkiye'yi yeniden ihya ve imar ederiz.  Buna gücümüz yeter. Ekonomik sıkıntılarımızın olduğu bir dönemde bile çok hızlı bir şekilde ekonomiyi de canlandıracak olay olarak ortada duruyor." 


Geri Dön