28 / 03 / 2024

Özkan Türkan inşaatta battı, golfte Avrupa'nın lideri oldu

Özkan Türkan inşaatta battı, golfte Avrupa'nın lideri oldu

İnşaat şirketi 2001 krizinde batınca mini golf saha ve ekipmanları yapımına başlayan Özkan Türkan, Avrupa'da da başarıya koşuyor



Lise dönemlerinde okullarının  İzmir  Fuarı'na yakın olması nedeniyle mini golf sporuyla ilgilendiğini ve bunun bir tutku halini aldığını söyleyen Türkan, inşaat malzemeleri satışı yaptığı firmasını 2001 krizinde kapatmak zorunda kalınca, eski tutkusuna yöneldiğini söyledi.
 
Avrupa'da 40 sahası var
Ortağıyla birlikte ne iş yapacaklarını düşündükleri sırada çok özlediği mini golf sporunu hem kendisinin yapacağı hem de yeniden eski popülerliğini kazanmasını sağlayabileceği bir girişim planladığını bildiren Türkan, iki yıl dünyadaki 2500'e yakın sahayı incelemelerinin sonucunda üretime başladıklarını söyledi.
"Avrupa'da ilk kez taşınabilir tek parça sahalar ürettik. Bedensel engellilerin de bu sporu zorluk çekmeden yapabilecekleri tasarımlar geliştirdik. Avrupa'da montaj gideri nedeniyle sahaların maliyeti çok yüksekti. Platformlarımızın taşınabilir olması ve montaj gerektirmemesi büyük bir avantaj oldu" diyen Türkan Avrupa'da 40'a yakın sahaları bulunduğunu ve siparişlerin arttığını kaydetti. Türkan, Portekiz, Yunanistan, Azerbaycan ve İran'da bayilik açtıklarını belirterek Avrupa'da yeni bayiler aradıklarını dile getirdi.
Referans


Geri Dön