25 / 04 / 2024

Palms Studios Bomonti'nin temeli Almanlardan teslimi Öğer İnşaat'tan oldu!

 Palms Studios Bomonti'nin temeli Almanlardan teslimi Öğer İnşaat'tan oldu!

Palms Studios Bomonti projesi 2 blok halinde 6 bin metrekare arazi üzerinde yapılarak, 268 konutluk yer alıyor. Metrekare fiyatları 3 bin 850 dolardan başlayan projede 1+1' den 4+1' e kadar konut bulabilmeniz mümkün



Öğer İnşaat'ın kendilerine ait olan arsaya Alman inşaat firması olan Hoffmann, projenin temelini attıktan sonra bırakıp gitti. Palms Studio Bomonti ismi ile yapılan projeye arsa sahibi olan Öğer İnşaat 2 blok halinde 268 konutu kendisi tamamladı. Proje metrekare fiyatı ise 3 bin 850 dolardan başlıyor.


Öğer İnşaar sahibi Azmi Öğer, Alman Hoffmann şirketi nedeniyle 3 milyon dolar zarar ettiğini söyleyerek, sözlerine şu şekilde devam ediyor:


Bölgede çok sayıda proje yaptık. Bomonti’de ki bu arsamızı da Almanlar dürüsttür, kaliteli iş yapar diye Alman firması yapsın dedik. Yüzde 50 kat karşılığı ile Hoffmann’a verdik. Ayrıca tapu olsun diye yüzde 10’da tapu verdik. 


Palms Studios Bomonti ismiyle 1999 yılında şirketin sahibi Klaus Peter Kurt Hoffman tarafından satış ofisi kurularak projenin satışa çıkarıldığını aktaran Öğer, 2 ay satışta kalan projede 44 kişiye satış yapıldıktan sonra krizin çıktığını bu nedenle piyasanın da kötüye gittiğini görünce Alman şirketin çekip gittiğini söyledi. Alıcılarında arsa sahibi olarak kendisine ulaşmasıyla projeyi kendilerinin yapma kararı aldıklarını belirten Öğer, “Mahkeme kararıyla arsamızı geri aldık. Temize çıkarıp kendimiz başlattık. Moffmann’ın yaptığı satışlardan dolayı 3 milyon dolar zarar ettim. Eğer Hofftnann sözünü tutmuş olsaydı iki yıl önce bize teslim etmiş olacaktı. Birde gecikme nedeniyle bir zarar sözkonusu” dedi.


Hoffmman’dan sonra Ali Ağaoğlu’nun kalan projenin tamamlanmasıyla kendisiyle görüştüğünü kaydeden Öğer, ancak 10 milyon TL’lik teminat mektubu istedikleri için bunun gerçekleşemediğini söyledi.


Tasarımı ödüllü Mimar Ömer ÇÇamoğlu tarafından gerçekleştirilen Palms Studio Bomonti projesinde 45 metrekare ile 200 metrekare arasında stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1, 4+1 tipindeki dairelerin yanı sıra çatı dubleksleri de bulunuyor. Metrekare fiyatı 3 bin 850 dolar olan projeyi özkaynaklarıyla yaptıklarını aktaran Öğer sözlerine şu şekilde devam ediyor:


7 katlı ve iki blok halinde yapılıyor. Birinci bloktu 172 daire ve 6 mağaza yer alıyor. 2 bloktan ise 96 daire ve 4 mağaza yer alıyor. 


Öğer, "Arsa hariç yatırım maliyeti 15 milyon TL ve bir blokun bu yılın sonunda diğeri ise 2013 yılının Eylül ayında teslim edilecek" dedi. 


Divan Oteli’nin akıllık sistemini incelediklerini aktaran kaydeden Öğer, Palms Studios projesinde bu akıllı sistemi kuracaklarını söyledi. Açık ve kapalı havuzu, her daireye kapalı otoparkın yer aldığı projede fitness salonu, sauna, enerji tasarruf sistemleri, SPA merkezi, akıllı bina altyapısı, concierce, uyandırma servisi, telefon, mesaj, vale parking, house keeping rezidans hizmetlerini vereceklerini açıklayan Öğer, proyeji şu şekilde tanımlıyor:


Konutların dış kapılar 14 noktadan kilitli olacakken, iç kapılaı ise parlak laminant olacak. Legrand marka 7 Inc görüntülü intercom sistemi ve intercom sistemine entegre alarm sistemi bulunacak.


Dünya Gazetesi



Geri Dön