20 / 04 / 2024

Pamukkale'de eğitim alanının planı ticaret alanı oldu!

Pamukkale'de eğitim alanının planı ticaret alanı oldu!

Denizli Pamukkale'de eğitim alanı olarak ayrılan bölge, ticaret alanı olarak kullanıma açılıyor. Karşıyaka Mahallesi’nde 2011'de Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla imar planı değiştirilerek ‘eğitim alanı’na çevrilen bölgeye 9 yıldır kamulaştırma yapılmadı.



Denizli Pamukkale'de eğitim alanı olarak ayrılan bölge, ticaret alanı olarak kullanıma açılıyor. Karşıyaka Mahallesi’nde 2011'de Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla imar planı değiştirilerek ‘eğitim alanı’na çevrilen bölgeye 9 yıldır kamulaştırma yapılmadı. Bölgedeki parsel sahiplerinin bu 9 yıllık sürede hak kaybı yaşadığı belirtildi. 2011'den sonra bölgenin nüfusuna göre yeterli okul alanının ayrıldığı ileri sürülerek, planda değişiklik yapıldı.

BirGün'den Uğur Kurnaz'ın haberine göre; Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 17 Şubat 2020 tarihinde imar planı değişikliğini onaylayarak, ‘eğitim alanı’ olarak ayrılan bu bölgeyi ‘ticaret alanı’ yaptı. 

Ticaret alanı olarak kullanıma talep eden şirket ise eski Ekonomi Bakanı AKP’li Nihat Zeybekci’nin ortağı olduğu Turkuaz Motorlu Araçlar Tic. San. A.Ş. oldu. 

CHP Pamukkale Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Bülent Taylan Kaplan ve İYİ Parti Pamukkale Belediyesi Meclis Üyesi Bilal Güner ise karara şerh koydurdu. Üyeler, söz konusu parselin hazine arazilerinin ortasında bulunduğuna dikkat çekerek şu ifadelerle itirazda bulundu:

“Arazi eğitim alanı olarak belirlenmiş olup bölgenin sosyal donatı alanlarında biri. Yapılan değişiklikle ticari alan olarak değiştirilen bölge hazine arazilerinin ortasında yer alıyor. Eğitim amaçlı kullanabilecek alanları fiziken bölmekte. Bölgede ve ilçede eğitim alanına ihtiyaç var. Dolayısıyla imar planındaki sosyal donatı alanları dengesi kamu aleyhine bozuldu.”


Geri Dön