20 / 04 / 2024

Atalay Oğul'un Bahçelievler'deki arsası eğitim alanı oldu!

Atalay Oğul'un Bahçelievler'deki arsası eğitim alanı oldu!

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atalay Oğul, "17 milyonluk arsa artık eğitim alanıdır, itiraz etmeyeceğim" dedi



Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atalay Oğul, yüzde 25 ortağı olduğu Bahçelievler´deki arsanın mahkeme tarafından `eğitim alanı´ kabul edilmesine sevindiğini söyledi

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atalay Oğul, 2003´te siyasete girmeden önce yüzde 25 ortağı olduğu ve bilirkişilerce 17 milyon 200 bin TL değer biçilen Bahçelievler´deki arsanın mahkeme kararıyla eğitim alanında bırakılmasına sevindiğini söyledi. Verilen kararla kamunun zarara uğratıldığını belirten Oğul "Mahkeme meclis kararını iptal etti. Karara kesinlikle itiraz etmeyeceğim. Artık burası eğitim alanıdır. Bir Allah´ın kulu burayı ben sağ oldukça değiştiremeyecek" dedi. Karalama kampanyasıyla `kendi malının hırsızı´ konumuna getirildiğini öne süren Oğul şunları söyledi:

UYGUN OLMAYACAĞINI SÖYLEDİM

"Ortaklarımla ters düşmeme rağmen 2.5 emsalin bölge planlarına uygun olmayacağını     belirttim, buna başından beri karşı çıkıyorum.

2.5 emsal talebine hem AK  Parti, hem de CHP grubu olarak ret kararı verdik. Ancak     siyasi rakipler bunu malzeme yaptı. Konu yalan ve yanlış. Sadece beni yıpratmak için basına malzeme edildi. Ben de ilk fırsatta dosyayı Genel Başkan Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav´la paylaşmıştım. Dosyayı inceledi, onlar da kamu yararı olduğunu, olayın planlı     ve organize bir şekilde çarpıtıldığını gördü." 

EMSAL ARTIŞI VERİLMEDİ

İmar Komisyonu verdiği karar ile hem bölge planlarını korunduğunu hem de kamu menfaatinin gözetildiğini vurgulayan CHP Grup Başkanvekili Atalay Oğul "32 derslik okul yapılması karşılığında arsanın eğitim alanından çıkartılarak konut ve ticaret alanına alınmasını bakanlık oluruna rağmen, imar komisyonu AK Parti ve CHP meclis üyelerinin  de desteği ile arsaya emsal artışı verilmedi. İmar Komisyonu kararları doğru okunduğunda, komisyon üyelerinin verdiği kararda yüzde 100 kamu yararı apaçık ortada olduğu görülüyor.  Komisyon raporların sadece üstü okunmuş, komisyonun kesin kararının olduğu son paragraf ne yazık ki okunmamış" diye konuştu.
Star-Şenol Baştakar


Geri Dön