24 / 04 / 2024

Pamukkale'ye İtalyan desteği geldi!

Pamukkale'ye İtalyan desteği geldi!

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Scarante: "Ekonomik alanda ve tanıtım alanında İtalya, Türkiye için çok büyük önem taşıyor. 50 yıldan fazla bir süredir bu bölgede yaptığımız çalışmalar için önemli bir adım atılıyor" dedi




İtalya'nın  Ankara  Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, Hierapolis Antik Kenti'ndeki işbirliklerini sürdürmek için ortak çalışma yapacaklarını söyledi.


Büyükelçi Scarante, Denizli Valisi Abdülkadir Demir'i makamında ziyaret etti. Türkiye'nin önemli bir bölgesini ziyaret etmek için burada olduğunu belirten Scarante, "Ekonomik alanda ve tanıtım alanında İtalya, Türkiye için çok büyük önem taşıyor. 50 yıldan fazla bir süredir bu bölgede yaptığımız çalışmalar için önemli bir adım atılıyor. Hierapolis Antik Kenti'ndeki işbirliklerimizi sürdürmek için ortak çalışma yapacağız. Kendi ülkem adına, Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum bu işbirlikleri için" dedi.


Denizli Valisi Demir de Büyükelçi Scarante'yi Denizli'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "İtalya bizim için önemli bir ülke. Denizli, Türkiye'den İtalya'ya en çok ihracat yapan 8. il. Bu yılın ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16’lık artışla 168 milyon dolar gerçekleşmiştir" diye konuştu.


İhracat ürünlerine bakıldığında işlenmiş tarım ürünleri, tekstil ve bakır ürünlerinin ihraç edilen ürünler arasında ilk sıralarda görüldüğünü dile getiren Demir, şöyle konuştu:


"İtalya ile Denizli anlamında en önemli işbirliklerinden biri de özellikle Prof. Dr. Andria'nın 50 yıldır Hierapolis Antik Kenti'nde kazı çalışması yapıyor olmasıdır. Bu yıl son 20 yıldan daha fazla yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Arkeoloji anlamında çok önemli eserler bu yıl çıkarıldı. Biz özellikle Hierapolis Antik Kenti'nin ve Pamukkale'nin daha fazla tanıtılmasını istiyoruz hem İtalya'da hem dünya çapında. Çünkü orası UNESCO Dünya Mirası listesinde olan bir eser. Dolayısıyla buranın tanıtımıyla ilgili işbirliğine, büyükelçimizin desteğine çok büyük ihtiyacımız var. Bu tanıtımla ilgili neler yapılabilir, bunları konuştuktan sonra alınan sonuçları tekrar basınla paylaşacağız."


Ziyarette, Denizli Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Hierapolis Antik Kenti'nin İtalyan Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Francesco D'Andria da hazır bulundu.


Demir, ziyaretin anısına Büyükelçi Scarante'ya Denizli ürünü, el yapımı cam vazo çeşm-i bülbül hediye etti.


AA


Geri Dön