18 / 04 / 2024

Pancar Organize Sanayi Bölgesi'nde bütün parseller doldu!

Pancar Organize Sanayi Bölgesi'nde bütün parseller doldu!

Pancar Organize Sanayi Bölgesi'nin birinci etabında her gün yeni bir fabrika tamamlanıyor. Temeli bundan dört yıl önce atılan ve bugün itibarıyla 10 tesisin üretime başladığı 10 tesisin üretim için gün saydığı bölgede yaklaşık 50 tesis de inşaat halinde.




Pancar Organize Sanayi Bölgesi'nin birinci etabında her gün yeni bir fabrika tamamlanıyor. Temeli bundan dört yıl önce atılan ve bugün itibarıyla 10 tesisin üretime başladığı 10 tesisin üretim için gün saydığı bölgede yaklaşık 50 tesis de inşaat halinde. Yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği bölgenin ikinci etabındaki 18 parselin de tamamı satıldı Pancar OSB'nin  İzmir  kent merkezine en yakın sanayi bölgelerinden biri olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu, "130 hektar alan üzerinde kurulan bölgemize gösterilen ilgi nedeniyle ikinci etabının da altyapı yatırımlarına kısa süre önce başladık. Malzeme ve ekipmanların tamamı satın alındı. İki sene içinde altyapıyı bitirmeyi hedefliyoruz. Buradaki 18 parsel de kısa sürede yatırımcılar tarafından alındı" dedi. İzmir'de bütün parselleri satılmış az sayıdaki OSB'den biri olduklarına dikkat çeken Şairoğlu, "Yatırımcıdan gelen yoğun talebi değerlendirerek, bölgeyi üçüncü etap ile büyütme düşüncesini gündemimize aldık. En kısa sürede bununla ilgili çalışmalara başlayacağız" diye konuştu. 

Alternatif ulaşım yollarının faaliyete geçmesi planlanıyor Pancar OSB'nin Adnan Menderes Havalimanına 18, Alsancak Limanı'na 30, şehir merkezine 33 kilometre mesafede olduğunu anlatan Hüseyin Şairoğlu, "Konum olarak da ulaşım açısından şu an İzmir'deki en elverişli OSB'ler arasındayız. Hali hazırda bölgeye İzmir-Aydın devlet yolunun Ayrancılar kesiminden ulaşılıyor. Ancak bölge yönetimi, İzmir-Aydm otoyoluna bağlantı konusunda Karayolları ile anlaşma sağladı. Bu konuda çalışmalar sürüyor" dedi. 

Bölgenin enerji temini noktasında ise bir sıkıntı yaşamadığını anlatan Hüseyin Şairoğlu, "Doğalgaz bölgeye ulaşmış vaziyette. Pancar'ın köy merkezinde İzmir banliyö hattı İzban'ın istasyonu var. Burası bölgeye 2.5 kilometre uzaklıkta. Asıl önemli olan bu istasyonda yükleme boşaltma rampası da olması. 

Yani bir konteyner oraya kadar götürülüp, vagona koyulabilir. Bu da bölgeye demiryolu avantajı sağlıyor" ifadesini kullandı. 

Yatırımcıdan yoğun ilgi görmelerinden yana memnun olduklarının altını çizen Şairoğlu, bu ilgi nedeniyle 2'nci Etap altyapı yatırımlarını öne aldıklarını ve kısa süre önce altyapı inşaatlarına başladıklarını açıkladı. Geçen yıl bölgeye dahil edilen 355 bin metrekarelik ikinci kısımda altyapı inşaatının halen sürdüğünü belirten Şairoğlu, l'inci Etap'ta ise üretimlerinin başladığını hatırlattı. Halen 10 fabrikanın çalıştığı bölgede 10 fabrikanın da yakın zamanda faaliyete geçeceğini aktaran Şairoğlu, şunları kaydetti: "50 tesisin de inşaatı sürüyor. Buradaki 70 parselin ve ikinci etaptaki 18 parselin tamamı satıldı. Altyapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından ikinci bölgede de firmalar tesislerini kurmaya başlayacak. Bölgeye en çok makine ve yedek parça firmaları ilgi gösterdi. Bunun yanında ambalaj sektörü, ağaç ve ahşap sanayii, deri, madeni yapı elemanları, gıda, demir-çelik, döküm, plastik, otomotiv yan sanayii, tekstil ve kimya sektörlerinden yatırımcılar da bölgeye yatırım talebinde bulunuyor." Pancar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu, önümüzdeki dönemde alt ve üst yapı yatırımlarını sürdüreceklerini dile getirdi. Şairoğlu, bölge ana giriş ve çevresi ile karayolu cephesini düzenleyeceklerini belirterek, arıtma tesisinin şartname ve projelerini de hazırladıklarını bildirdi. Arıtma tesisini iki yıl içinde aktif hale getirmek istediklerinin altını çizen Şairoğlu, "Ayrıca bölgenin koruma bantları düzenleme ve ağaçlandırma işlerini, sıcak su dağıtım şebekesini yapacağız. Konferans ve toplantı binası kuracağız. İtfaiye merkezi ve araç alımı, sağlık merkezi inşaatı, idari sosyal alanların planlanması ve düzenlenmesi işleri de projelerimiz arasında. Bunlara kısa süre içinde başlamayı planlıyoruz. Katılımcılar için altyapı dışında farklı hizmetler vermeye de başladık. Son olarak bu ay Vakıflar Bankası ile Kredi Garanti Fonu destekli kredi kullanımına yönelik bir protokol imzaladık" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön