19 / 04 / 2024

Park Orman Tabiat Parkı projesi için harekete geçildi!

Park Orman Tabiat Parkı projesi için harekete geçildi!

Bilgili Holding-Doğuş Holding Ortaklığını'nın Fatih Ormanı'na yapacağı Park Orman Tabiat Parkı projesi için resmi başvuru dün bakanlığa yapıldı. 2018 yılının sonunda tamamlanacak olan projede işletme süresi 24 yıl...



Park Orman Tabiat Parkı projesi için harekete geçildi!


Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. tarafından planlanan Park Orman Tabiat Parkı projesi için harekete geçildi. Sarıyer Maslak'ta Fatih Ormanı'nda yapılacak olan Park Orman Tabiat Parkı projesi Bilgili Holding-Doğuş Holding Ortaklığıyla hayata geçiriliyor. 



Park Orman Tabiat Parkı için izin çıktı!

Park Orman Tabiat Parkı projesi için harekete geçildi!


Park Orman Tabiat Parkı projesinde işletmecilik hakkı, 1 Aralık 2010 tarihli sözleşme ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.’ye verildi.


Park Orman Tabiat Parkı projesi için harekete geçildi!


Toplam 148,12 hektar alanı kapsayan Park Orman Tabiat Parkı projesinin inşaatı 2018 yılı sonunda tamamlanacak. Proje için işletme süresi 24 yıl olarak belirlendi. 


Kamping alanı

Park Orman Tabiat Parkı projesi için harekete geçildi!


Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Tabiat parkı kamp alanına çevriliyor, Sütlüce ve Örnektepe'ye de 'kat darbesi' geliyor.


Park Orman’a 109 bungalov


Maslak’ta yer alan Park Orman’ı imara açacağı yönünde sert protestolara neden olan Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in ortak olduğu Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları şirketi tarafından hazırlanan projenin ayrıntıları belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda ÇED süreci dün başlatılan proje kapsamında bin 1490 dönüm büyüklüğündeki Park Orman Tabiat Parkı’na kamping alanları, 109 adet bungalov, kapalı otopark, çok amaçlı salon, kır kahvesi ve peyzaj alanları yapılacak. Mevcut yapıların tamamı da yıkılarak kullanılmayacak.


Haliç’in siluetini ikiye katladılar


Tarihi yarımadaya hançer gibi saplanan 16:9 kulelerinin ardından Haliç’in siluetine de ‘kat darbesi’ geliyor. Haliç’in silueti için en fazla 4 kat olması gerekirken 10 kat iznini onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dava süreci tamamlanmadan imar planlarını revize etti. Kat sayısı 7 kat+zemine düşürüldü. Haliç’in silueti için olması gereken kat izni 2 katına çıkmış oldu. Şehir Plancıları Odası yeni planlara da dava açmaya hazırlanıyor.


Hazal OCAK/Cumhuriyet 



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Maslak'taki ormanlık alan tabiat parkına dönüştürülecek. Bungalov evler ve aktivite merkezleriyle öne çıkacak park için ÇED raporu başvurusu yapıldı

Maslak'ta hayata geçirilmesi planlanan Park Orman Tabiat Parkı projesi için ilk adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruda bulunulan projenin ÇED raporu için süreç başlatıldı. 148 hektarlık alanda gerçekleştirilecek proje kapsamında, kır kahvesi, spor alanları, kampinge kadar birçok aktivite birimleri yapılacak. Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. tarafından Sarıyer Maslak'taki Park Orman Tabiat Parkı için 127 milyon 627 bin 410 TL yatırım yapılacak. 


5 YILDA BİTİRİLECEK 

Beş yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen projenin işletme hakkı, 24 yıllığına Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'ye verilecek. Kent içerisinde taibat aktiviteleri yapma amacıyla düzenlenen proje kapsamında, açık hava dinlenme, toplanma, gezinti ve kamping alanları ile 109 tane bungalov ev yapılacak. 


Sabah




Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Doğuş ve Bilgili Holding'in 29 yıllığına işletme hakkını aldığı, İstanbul Maslak'taki Park Orman için proje hazırlandı. ÇED başvurusu yapılan proje kapsamında Park Orman'a 109 kır evi (Bungalov), çok amaçlı salon, kır kahvesi, kapalı otopark, kamping ve diğer sosyal tesisler yapılacak. Doğuş ve Bilgili gruplarının ortak şirketi Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş'nin Park Ormana'a yapacakları yatırımın tutarı 127 milyon 627 bin 410 lira. Ege Turizm firması Park Orman için hazırladığı projeyi, ÇED raporu almak için İstanbul Valiliği'ne sundu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı olan Park Orman'ın işletme hakkı, 29 yıllığına 2010 yılında Ege Turizm firmasına verilmişti. Bu sürenin 5 yılı inşaat, 24 yılı da işletme sürecini kapsıyordu. İşletmeye konu olan alan Park Orman'ın 84,33 hektarlık kısmını kapsıyor. Park Orman'da mevcut tesislerin tamamı yıkılacak yerlerine yenileri yapılacak. 2 Aralık 2015 tarihinde işletmeci için yer görme işlemi yapıldı. 1991 yılında "Fatih Çocuk Ormanı" olarak tescillenen Park Orman'ın sınırları 1998'de genişletilmişti. Tamamı 148,12 hektar olan Fatih Ormanı 2008'de Tabiat Parkı ilan edilmişti. Söz konusu projeye CHP'li Sarıyer Belediyesi ve çevreci kuruluşlar, ormanın yok edileceği, halka kapatılacağı gerekçesiyle karşı çıkıyordu. Bilgili'nin savunması Projenin ortaklarından, BJK'nin eski başkanlarından Serdar Bilgili, konuyla ilgili olarak daha önce yaptığı bir açıklamada özetle şunları söylemişti: "İstanbul'um en değerli projelerinden biri yapılacakken, bu iş kirletilmeye çalışılıyor. Projede villa, ev gibi yapılar olmayacak. İmara açıldı denilince herkesin aklına gökdelen geliyor. Oysa biz buraya önemli bir şehir parkı planlıyoruz." Bilgili proje kapsamında tek bir ağacın dahi kesilmeyeceğini de belirtmişti. 



Mehmet DEMİRKAYA/Yurt Gazetesi



Geri Dön