27 / 04 / 2024

Caprice Gold’un tasfiyesi için harekete geçildi!

Caprice Gold’un tasfiyesi için harekete geçildi!

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından iflâsına karar verilen Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım Turizm şirketinin tasfiyesine başlanması için harekete geçildi. Fadıl Akgündüz'e ait 'Jet Fadıl' markasının da olduğu 17 markaya iflas şerhi konuldu.



Caprice Gold Gayrimenkul’un alacaklıları geçtiğimiz cuma günü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi Seminer Salonu’nda toplandı. 2. İflas Dairesi yetkilileri tarafından yönetilen toplantıda alacaklılar iflas masasının kurulması için aralarından 6 aday çıkardı.

Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre; iflas müdürlüğü tarafından tutanakta bulunan 6 aday, hakim tarafından onaylandıktan sonra gerçekleştirilecek ikinci toplantıda Caprice Gold Gayrimenkul’ün tasfiyesi yapılacak. 2. İflas Müdürlüğü’ne bugüne kadar yaklaşık 250 kişinin alacaklı olarak ismini yazdırdığı belirlendi.

PROJE YARIM KALMIŞTI

Fadıl Akgündüz'ün yarım kalan son büyük projesi olan İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold devre mülk projesi ile geçen 31 Aralık'ta Capricegold Gayrimenkul Yatırım şirketinin iflası kararı verilmişti. 

Şirketin tasfiye işlemleri için alacaklılar listesi oluşturan iflas dairesi, tüm varlıkların değerini tespit edecek. Oluşturulacak iflas masası Caprice Gold’un tüm varlıkları icradan satacak. 

“JET FADIL” MARKASINA ŞERH KONULDU

İstanbul 2. İflas Dairesi, şirket varlıklarının belirlenmesi için ilgili kurumlara yazı göndermişti. Türk Patent ve Marka Kurumu'na gönderilen yazıda ise Capricegold Gayrimenkul adına tescilli marka ve patentlerin üzerine iflas şerhi konularak bilgi verilmesi talep edilmişti.

Gönderilen cevapta, anılan şirket adına tescilli arasında ‘Jet Fadıl' markasının da olduğu 17 markanın bulunduğu söylenildi.

NİTELİKLİ DOLANRICILIK SUÇUNDAN YARGILAMASI DEVAM EDİYOR

Diğer yandan İstanbul Bayrampaşa’daki Caprice Gold ile Malpler'deki Caprice Malpler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı gerçekleştirilen 349 kişiyi dolandırıldığı iddiasıyla “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 2 bin 443 yıla kadar hapsi istenen Fadıl Akgündüz ve akrabalarının yargılanması ise İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor.

Caprice Gold iflas erteleme davasında karar çıktı!


Geri Dön