24 / 04 / 2024

Pasifik İnşaat'tan Next Level Ofis binası açıklaması!

Pasifik İnşaat'tan Next Level Ofis binası açıklaması!

Pasifik Grubu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan hakkında Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlanan haberlerle ilgili olarak bir açıklama yaptı. 



Pasifik Grubu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan hakkında Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlanan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. 

Pasifik Grubu tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Pasifik Grubu, hayata geçirdiği projeler ve birbirinden farklı çalışma alanları ile ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlamış, ülkemizin büyüyen ve gelişen gruplarındandır.

Cumhuriyet Gazetesi, Pasifik Grubu’nu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan’ı hedef almak suretiyle, 4 Aralık 2019 tarihinde başlayarak, muhtelif zamanlarda, gerçeğe aykırı haksız ve mesnetsiz iddialarda bulunmuştur. Haber içeriğine yansıtılanların doğru olmadığı, Cumhuriyet Gazetesi’ne defalarca bildirilmiş ise de gazete asılsız haberlerine devam etmiştir. Defaatle yapılan uyarılara rağmen, gazetenin, gerçek dışı haberlerine devam etmesi, habercilik ilkelerinden ayrılarak Grubumuzun ticari itibarını zedelemeyi amaç edindiğini göstermektedir. Zira işbu asılsız iddialar, geldiği aşama itibariyle habercilikten ayrılarak taciz boyutuna ulaşmıştır. Devam eden günlerde de bu haberler sürekli gündemde tutulmaya çalışılmış, taciz boyutunda yayımlanan asılsız haberler artık saldırı niteliğine bürünmüştür. 

Grubumuz tüm projelerine, büyük bir hızla ve başarıyla devam etmektedir. Bunun yanında grubumuz, üstlendiği tüm işlerde ve katıldığı ihalelerde yasal tüm süreçlere uygun davranmış, haksız bir kazanç elde etmemiştir. Hal böyle iken Cumhuriyet Gazetesi yayımladığı yalan haberler içeriğinde grubumuzun katıldığı ihalelerde ve işlerde ayrıcalık tanındığı izlenimi uyandırmaya çalışmıştır. Bununla birlikte, grubumuzun gizli siyasi ortakları olduğu iddiası gündeme getirilmiştir. Bunlar tamamen uydurma iddialar olup, Grubumuzun herhangi bir siyasi ile ortaklığı veya işbirliği bulunmamaktadır. 

Süreç itibariyle asılsız haberlere gün geçtikçe yenileri eklenmiş, şirketlerimizin maddi ve manevi bütünlüğüne saldırılar devam etmiştir. Son olarak 11-12-13 Ocak 2020 tarihlerinde yalan haberler yayımlanmış, bunun yanı sıra, grup şirketleri dışında başka kurum ve kuruluşlar da yalan haberlerin hedefi haline getirilmiştir. Zikredilen haberlerin içeriğinde Next Level Ofis binasında bulunan şirketler işaret edilerek, ismi geçen şirketlerin devletten ihale almak istemeleri karşısında, ofis almaya zorlandıkları iddia edilmiştir. Özellikle belirtmek gerekir ki, bu haber külliyen yalan olup ilgili gazetenin yeterli araştırma yapmadan ortaya koyduğu saçma sapan bir hayal ürünüdür. Zira bahsi geçen bazı şirketler anılan binada ofis sahibi değil, kiracı durumundadır. Bazıları ise ofis binasında değil, Alışveriş Merkezi kısmında kiracı olarak yer almaktadır. Diğer bahsi geçen şirketlerin çoğu ise bugüne kadar devlet ile ilgili hiçbir işi olmayan kendi alanlarında ulusal ve uluslararası prestijli şirketlerdir. Gazetecilik, oturduğu yerden yalan yanlış bilgilerle iftiralar oluşturup gazetede yayımlamak değil, aksine etraflıca araştırmayı ve muhataplarına iddiaları en az bir kez sormayı gerektiren şerefli bir meslektir. 

Cumhuriyet Gazetesi, projelerimize ilişkin yalan haberler üzerine kurulu bu kasıtlı saldırıları özellikle gerçekleştirmiştir. Zira haber yapılan tarihlerde projelere ilişkin lansman çalışmaları yapılmış, yazılı ve görsel medyada reklamlara çıkılmış, ilgili projeler  Ankara  ve ülke genelinde vatandaş ve şirketlerin beğenisine sunulmuştur. Cumhuriyet Gazetesi, yaptığı bu haberlerle, muhtemel alıcılara, projelerden alım yapmaları halinde gelecekte kendilerinin de haber olacağı tehdidinde bulunmuştur. Anlaşılacağı üzere bu durum, grubumuzun ticari faaliyetine zarar vermeye kastetmektir. Bu çerçevede konuya ilişkin tüm haklarımızı yasal merciiler önünde arayacak, maddi ve manevi tüm zararlarımızı bu haberlere imza atan ilgili herkesten talep edeceğiz.

Ayrıca Cumhuriyet Gazetesi’nin haberlerinde, Grubumuz Yönetim Kurulu Başkanı Fatih ERDOĞAN’ın şahsı, eşi ve çocuklarına ilişkin birtakım hususlara yer vermesi, gazetenin kamuoyunu doğru ve güvenilir bilgilerle aydınlatmak yerine, Türk örf ve aile terbiyesine aykırı, saygı çerçevesinden uzak, saldırgan tavırlar içerisinde olduğunu göstermektedir. Zira gazete, Fatih 


ERDOĞAN’ın çocuklarının fotoğraflarını yalan haberin malzemesi yaparak ne kadar kötü niyetli olduğunu da ortaya koymuştur. Gazetecilik, yalan bir haberi tüm uyarılara rağmen defalarca yayımlamak değildir. Gazetecilik, itibar suikastı yapmak suretiyle habere konu edilen kişilerin ailelerinin ve çocuklarının fotoğraflarını milyonlarca kişiye ifşa etmek değildir. Cumhuriyet Gazetesi’nin yaptığı basın özgürlüğü veya haber yapma hakkını kullanmak değil, bu kimlik altında, şirketlerimize ve yöneticilerine zarar verme isteğidir. Grubumuz, yöneticileri ve aileleri hakkında asılsız ve yalan haber yapan bu kişi ve kuruluşlara yargı önünde sonuna kadar hesap soracağımızı ve bu süreçten asla geri adım atmayacağımızı beyan ederiz. Zira itibarımıza kasteden bu gazete ve şahıslar, işimize ve projelerimize odaklanmamıza engel olamayacak, atacağımız adımlar ve ülkemize kazandıracağımız eserler en büyük cevabımız olacaktır. 

Bununla birlikte; 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 3 maddesinin dikkatle incelenmesi gerekmektedir. Anılan maddenin birinci fıkrası “Basın özgürdür. Bu özgürlük; bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorumlama ve eser yaratma haklarını içerir” düzenlemesini ihtiva etmekte iken, maddenin ikinci fıkrası, basın hürriyetinin de diğer haklar gibi sınırsız bir hak olmadığını belirtmiş, başkalarının şöhret ve haklarına saldırılmasının önüne geçmiştir. Cumhuriyet Gazetesi’nin, haber adı altında grubumuzun ve yöneticilerinin maddi ve manevi haklarına doğrudan saldırırken basın hürriyeti arkasına saklanması mümkün değildir. Zira anılan gazetenin bu hakkı sınırları dışında kullanmaya çalışması, kanuni ilkeler çerçevesinde yayım yapan diğer haber kuruluşlarına da hakaret niteliğindedir. Gazetecilik evrensel bir meslek olup Cumhuriyet Gazetesi, bu mesleğin etik kurallarına, onuruna ve temel hak ve hürriyetlere açıkça aykırı davranmaktadır.

Sonuç olarak; Cumhuriyet Gazetesi’nin muhtelif zamanlarda yayımladığı haberler; haksız, hukuka aykırı ve mesnetsizdir. Bu haberlerin gerçekle uzaktan yakından ilgilisi bulunmamaktadır. Haber adı altında, şirketlerimiz yanında birçok kurum ve kuruluşun da ticari itibarına saldırılar yapılmaktadır. Yalan haberlerin ifade özgürlüğü ve basın hürriyetinin kapsamında kalmadığı, 

bu sebeple hukuken korunan bir yanı bulunmadığı aşikardır. Grubumuz nezdinde doğan maddi ve manevi zarara ilişkin gerekli başvurular yapılmış olup, hukuki süreçler devam etmektedir. Netice itibariyle Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlanan bu haberlerin doğru olmadığını, tek taraflı, yalan ve asılsız haberlere itibar edilmemesini kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,


Pasifik İnşaat A.Ş. 


Next Level AVM neden devredildi?


Geri Dön