23 / 04 / 2024

Pattabanoğlu İnşaat Şirketi ihalelerden men edildi!

Pattabanoğlu İnşaat Şirketi ihalelerden men edildi!

İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığı, 3 firmaya, 6 ay ile 1 yıl arasında değişen sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi



İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığı, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre 3 firmaya, 6 ay ile 1 yıl arasında değişen sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi.

Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyurulara göre, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre Çanakkale Ayvacık Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı, "Şener Sarıkaya"ya ihale cezası verdi.

Küçükkuyu Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan Şener Sarıkaya, 6 ay süreyle kurum ihalelerinden men edildi.

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu, "ihaleye fesat karıştırmak, ihale hükümlerini yerine getirmeme ya da eksik getirme" gibi durumlarda ilgililere değişik sürelerle ceza verilmesini öngörüyor.

-ULAŞTIRMA BAKANLIĞI-

Ulaştırma Bakanlığı ise 2 firmaya 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre tüm ihalelere katılma cezası verdi.
Buna göre Karayolları Genel Müdürlüğü, 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan, "Pattabanoğlu İnşaat Nakliye Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi" ile ortağı, "Pattabanoğlu Taahhüt İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi" ihalelerden men edildi.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle ihalelere giremeyecek.

Bu arada Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan "Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi"ne ceza verdi.

İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle yapılacak olan tüm ihalelere giremeyecek.

-4734-4735 SAYILI KANUNLAR-

4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu "yasak fiil veya davranışları" düzenliyor.

Söz konusu maddelerde, mevzuata aykırı davranışlardan bazıları şöyle sıralanıyor:
"Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.

-İsteklileri tereddüte düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.

-Sahte belge veya teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.

-Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek."
AA


Geri Dön