18 / 04 / 2024

Peker GYO’nun halka arzına yatırımcılardan 8 kat talep!

Peker GYO’nun halka arzına yatırımcılardan 8 kat talep!

Halka arzını tamamlayan Peker GYO, borsada işlem görmek için hazırlanıyor. Peker GYO’nun halka arzına yatırımcılardan 8 kat talep geldi. 



Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin halka arz işlemi tamamlandı. 15-16 Şubat tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sonucunda, Peker GYO’nun halka arz edilen paylarına Yurtiçi bireysel yatırımcılardan 10,2; yurtiçi kurumsal yatırımcılardan 8,57; yurtdışı kurumsal yatırımcılardan ise 2,6 kat talep geldi. Genel talep toplamda halka arz edilen oranun 8 katı olarak belirtildi. 


Peker GYO’nun halka arzına yatırımcılardan 8 kat talep!

Peker GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker halka arz sonucu hakkında şunları söyledi, “Halka arz işlemi kapsamında yerli ve yabancı yatırımcılardan gelen yüksek talep, Türkiye ekonomisine ve Türk gayrimenkul sektörüne duyulan güvenin somut bir göstergesi… Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye ekonomisinin dünyada hak ettiği seviyeye gelmesi için var gücümüzle çalışacak; arazi ve proje geliştirme alanındaki uzmanlığımızı dünyanın farklı bölgelerine taşıyacağız” dedi.

Peker GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker şöyle devam etti: “Halka arzla birlikte artık bizler için yeni bir dönem başlıyor. Bundan sonraki süreçte, ortaklarımızın gücüyle, Türkiye’de ve Avrupa’da büyümemize hız kesmeden devam edeceğiz. Dünyanın farklı coğrafyalarından her gün proje teklifleri alıyoruz. Bunların arasından, küresel büyüme vizyonumuza katkı sağlayacak projeleri değerlendirip, portföyümüzü geliştirmeye devam edeceğiz.”

Ataköy NEF 22 projesi, Sultan Makamı Konutları , Çamlıca’da yer alan arsa ve Heinsberg (Almanya)‘daki binasından oluşan portföyü ile sektörde adından söz ettiren Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin halka arz işlemi tamamlandı. 

Peker GYO’nun her biri 1 TL nominal değere sahip 9 bin 600 adet payı, pay başına 5,50 TL fiyat ile halka arz edilirken, söz konusu payların tamamının satış işlemi gerçekleştirildi. 


 


Geri Dön