25 / 04 / 2024

Pendik Belediyesi'nin 2016 bütçesi 410 milyon TL!

Pendik Belediyesi'nin 2016 bütçesi 410 milyon TL!

Her geçen yıl katlayarak büyüttüğü bütçesiyle ve yüzde 40’lara varan yatırım oranıyla Türkiye genelinde başarılı bir mali tablo örneği sergileyen Pendik Belediyesi, gelecek yıl için tahmini bütçesini 410 milyon TL olarak belirledi.




Her geçen yıl katlayarak büyüttüğü bütçesiyle ve yüzde 40’lara varan yatırım oranıyla Türkiye genelinde başarılı bir mali tablo örneği sergileyen  Pendik Belediyesi, gelecek yıl için tahmini bütçesini   410 milyon TL olarak belirledi.   2009′da 160 milyon TL bütçesi olan Pendik Belediyesi,  aradan geçen süre içinde Türkiye’de bütçesini en hızlı yükselten ve en çok yatırım yapan belediyelerden biri oldu.  Bunun yanı sıra bütçesinin neredeyse tamamını kendi öz kaynaklarıyla  oluşturarak dikkat çekti.  Muhasebat Genel Müdürlüğünün yıllar itibariyle  Belediye Bütçeleri verilerine  göre Pendik Belediyesi yatırım oranıyla Türkiye genelinde il ve ilçeleri geride bırakmaya devam ediyor.   


Yatırımda  büyükşehirlerle yarışıyor


2014 yılı verilerine bakıldığında  Pendik Belediyesinin  yatırımlar için ayırdığı pay  bütçenin yüzde 38’ini oluştururken,  bu oran ilçe belediyelerinde yüzde 21,  il belediyelerinde  ise yüzde 24  olarak gerçekleşti. Önceki yıllarda da bütçesinin neredeyse yarıya yakın bir kısmını yatırımlara ayıran Pendik Belediyesi, bu oranla Türkiye genelinde ilçelerin ve illerin yatırım oranının bir hayli üstünde yer aldı. 


En az dış kaynak kullanan belediye


Pendik Belediyesi, yatırımları kendi öz kaynaklarıyla karşılayarak yine Türkiye genelinde bütün belediyelere fark atmaya devam ediyor.  2014 yılı verilerine göre Pendik Belediyesini önceki yıllarda olduğu gibi yüzde 95 oranında  öz kaynaklarıyla oluşturdu.  Türkiye geneline bakıldığında bütçelerindeki öz kaynak payı  Büyükşehirlerde yüzde 79, il belediyelerinde yüzde 70, ilçe belediyelerinde ise yüzde 78 oldu.  


Pendik Belediyesi


Geri Dön