19 / 04 / 2024

Pendik Fevzi Çakmak 4. Bölge'ye 1.000 yeni imar tapusu!

Pendik Fevzi Çakmak 4. Bölge'ye 1.000 yeni imar tapusu!

Fevzi Çakmak 4.Bölge 2. Etap İmar Uygulaması,  Pendik Tapu Müdürlüğü tarafından tescil edildi. Metroya yakınlığıyla cazibe merkezi olan bölgede kentsel dönüşümün önü açılıyor.



 

Yaklaşık 1.000 hak sahibinin bulunduğu Pendik Fevzi Çakmak 4.Bölge 2. Etap İmar Uygulaması,  Pendik Tapu Müdürlüğü tarafından tescil edildi.  Metroya yakınlığıyla cazibe merkezi olan bölgede kentsel dönüşümün önünü açacak yeni imar tapularının dağıtımına başlanıyor.    

 

Toplam 14 hektarlık alanı kapsayan Fevzi Çakmak 4. Bölge 2. Etap İmar Uygulaması Pendik Tapu Müdürlüğü tarafından 18 Ekim tarihinde tescil edildi.   Pendik Belediyesinin büyük parsellere dönüştürerek imar sorununu çözüme kavuşturduğu 14 hektarlık alanda  998 adet hak sahibi  bulunuyor. 18 kadastral parselden oluşan alanın Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kaynarca Metro İstasyonu’na  yakınlığı, bölgeyi  yatırımcılar için de cazibe merkezi haline getiriyor.

 

Yeni imar tapuları bugünden itibaren Pendik Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden alınabilecek. Bölgede imar uygulamasının tescili ile birlikte  dönüşümün önündeki engeller de kalktı.  Yeni imar tapularını alacak hak sahipleri 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında bireysel başvurularla riskli yapılarını yenileme imkanına kavuşmu olacak.


Pendik Belediyesi


Geri Dön