26 / 04 / 2024

Pendik sahile dev otopark inşa ediliyor!

Pendik sahile dev otopark inşa ediliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik sahile yoğun araç trafiğinin yaşandığı ilçe merkezinin ihtiyacını büyük ölçekte karşılayacak dev otopark inşa ediyor.




İlçenin otopark ihtiyacını karşılamak için kolları sıvayan Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni projeler için kolları sıvadı. Kent genelinde yapılması planlanan 20 otopark kapsamında sahil alanında hayata geçirilecek olan zemin altı katlı otoparkının inşaatı başlıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından zemin altı 4 katlı olarak yapılacak otopark, 939 araç kapasiteli olacak. Toplam 27 bin 108 metrekare inşaat alanına sahip dev otoparkın önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.



Mostar Viyadükü yanına katlı otopark


Tavşantepe Metro İstasyonu yanına 120 araçlık bir otopark inşa eden Pendik Belediyesi, Doğu Mahallesi’nde Mostar Viyadükü yanına da katlı otopark yapıyor. İhale süreci tamamlanan ve temmuz ayı içerisinde yer teslimi yapılacak olan otopark, 231 araç kapasiteli olacak. Yeni otoparkın bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.


 


Pendik Belediyesi


Geri Dön