26 / 04 / 2024

Kocaeli Ormanya’ya ikinci otopark inşa ediliyor!

Kocaeli Ormanya’ya ikinci otopark inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Doğal Yaşam Parkı Ormanya ikinci otoparkı inşa ediyor.



Kocaeli, çevre iller ve yurt dışından birçok misafiri ağırlayan Doğal Yaşam Parkı Ormanya, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de Ormanya’ya gelen vatandaşların park sorunu yaşamaması için ikinci otoparkı hayata geçiriyor. İnşaatına başlanan ikinci otopark ile Ormanya’daki otopark kapasitesi 570 araç sayısına yükselecek.

KAZI VE DOLGU ÇALIŞMASINA BAŞLANDI

Kocaeli Ormanya 2. etap otoparkına kazı ve dolgu çalışmalarıyla başlandı. Toplamda 203 araç kapasiteli olacak olan otopark, 8 bin 900 metrekare alan üzerine yapılacak. Ormanya İkinci otopark alanına 2 bin ton asfalt serimi, 2 bin 850 metre bordür ve bin 750 metrekare parke kaplama da yapılacak.

YAĞMURSUYU İMALATI DA YAPILACAK


İnşaatına başlanan Ormanya'nın 2. otoparkında, yağmur yağışı sonrası su birikintilerinin oluşmaması için 470 metre yağmursuyu hattı imalatı da yapılacak. 2. otopark ile günü birlik ve kamp için Ormanya’ya gelecek olanlar, otopark sorunu yaşamadan araçlarını rahat bir şekilde park edebilecek.


Geri Dön