26 / 04 / 2024

Pendik yatırımların yeni adresi oldu!

Pendik yatırımların yeni adresi oldu!

Pendik, Türkiye’nin en büyük ikinci marinası gibi yatırımlarla adından sıkça söz ettiren bir ilçe konumuna geldi



Pendik, son yıllarda inşa edilen 5 yıldızlı oteller, alışveriş merkezleri ve Türkiye’nin en büyük ikinci marinası gibi yatırımlarla adından sıkça söz ettiren bir ilçe konumuna geldi.

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, yıllardır vatandaşa kapalı olan sahili planlı bir çalışmayla yeniden düzenlediğini söyledi. Bunu yanı sıra yıllardan beri Pendiki’in merkezini olası afetlerde büyük riske sokan Cumartesi Pazarı’nı sahildeki modern yerine taşıyan Başkan Salih Kenan Şahin bu alanda da bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

‘HURDA ARAÇ KAMPANYASI’ ÖRNEK OLDU

‘Hurda araç kampanyası’ ile Ulaştırma Bakanlığı’nın ‘Tüm yurtta hurda araç toplama çalışması’na ön ayak olan Pendik Belediyesi, daha sonra Tarım Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’na örnek oldu. ‘Şehirli Öğrenciler Köy Yollarında’ projesini örnek alan Tarım Bakanlığı, ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ adı altında bir çalışma başlattı. Çalışma Bakanlığı ise Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin’in duyurduğu ‘Psikoteknikli Mesleki Eğitim Kursu’nu temel alarak ‘Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri’ projesine start verdi.

BAŞKAN: PENDİK HAK ETTİĞİ KONUMA GELİYOR

Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesi’nin proje ve çalışmaları ile Pendik’in çıtasını daha da yükselttiğini belirten Salih Kenan Şahin “7’den 70’e toplumun tüm kesimleri ile Pendik’i hak ettiği konuma getiriyoruz. Somut, başarılı projelerimiz sayesinde Pendik İstanbul’un en sayılı ilçeleri arasında bulunuyor. Bundan onur duyuyoruz. Mutluyuz. Daha fazlası için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

DEV KOMPLEKS TEKNOPARK İSTANBUL

‘Ekmeğini camdan çıkar’ ve ‘güvenlik görevlisi’ gibi istihdam projeleriyle binlerce kişiyi meslek sahibi yapan Pendik Belediyesi, birçok yatırıma da öncülük ediyor. Bunlardan birisi de Teknopark İstanbul. Bölgeye önemli katkı sağlaması beklenen dev kompleks, bünyesinde barındıracağı teknoloji şirketleriyle 30 bin nitelikli kişiye istihdam sağlayacak.
Star


Geri Dön