23 / 04 / 2024

Pendik'te 2 mahallenin imar planı!

Pendik'te 2 mahallenin imar planı!

Orta ve Dumlupınar Mahalleleri kentsel dönüşüm imar planlarına yapılan itirazları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayladı. Böylece bölgede başlayacak parselasyon çalışmaları için planlar büyük ölçüde kesinlik kazanmış oldu.



Pendik Belediyesi'nin ilçeyi depreme dayanıklı hale getirmenin yanı sıra, daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent oluşturmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar, neticelerini vermeye başladı. Yeni planda; köhnemiş yapı dokusunun yanında çıkmaz sokakları, çarpık yerleşimi, sosyal ve teknik altyapı yetersizliği ile eğitim donatı alanlarından yoksun bir yerleşim olan bölgeye binaların depreme dayanıldı hale gelecek şekilde yıkılıp yeniden yapılması yanında, çevresinin de sağlıklı, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kentsel gelişme sağlanması amaçlamyor. 


Ulaşım ve trafik sorununun çözümüne yönelik yeni yol güzergâhları ve kavşaklar da oluşturulurken, ana ulaşım aksları arazi ve trafik talepleri göz önünde bulundurularak belirlendi ve yol en kesitleri genişletilerek ara yollar kapatıldı. Zemin katın otopark yapılması durumunda ise "Otopark+6 kat" olacak şekilde yapılabilecek. 


Son Saat


Geri Dön