26 / 04 / 2024

Pendik'te 5 boyutlu kentsel dönüşüm devri!

Pendik'te 5 boyutlu kentsel dönüşüm devri!

Uluslararası C3PO projesi için pilot bölge olarak seçilen Pendik Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 



Pentik'te 5 boyutlu kentsel dönüşüm devri!Avrupa Birliği destekli çok uluslu 21 ortaklı C3PO Projesi için Finlandiya ve Belçika ile birlikte yürütülen çalışma,  Pendik'te tanıtıldı. Pendik Belediyesi bu kapsamda '5 Boyutlu  Kentsel Dönüşüm Kavramına  Yenilikçi Bakış' toplantısı düzenledi. Pendik Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya proje ortakları, akademisyenler, yurtdışı ortakların temsilcileri, bakanlık çalışanları ve yerel yöneticiler katıldı. 

 

Pendik te 5 boyutlu kentsel dönüşüm devri!

 


"Vatandaş dönüşümü önceden görecek, katılım sağlayacak"

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, toplantının açılışında konuşma yaptı. Şahin,  C3PO Projesi'nin temel hedefinin dönüşüm çalışmalarını vatandaşların daha kolay  anlamasını sağlamak olduğunu ifade etti. Başkan Şahin, bu proje için 5B Kentsel Dönüşüm Platformu oluşturduklarını söyledi. Şahin, "Vatandaş,  hem gayrimenkulünün hem de yaşadığı çevrenin  ne olacağını bilmek istiyor. Toplanan verilerin analiz edilmesiyle,  bu değişimlerin sanal olarak görülebilmesi sağlanacak. Böylece  vatandaşlar  sürece katılıp fikirlerini paylaşabilecek. şeklinde konuştu. 

 

Pendik te 5 boyutlu kentsel dönüşüm devri!

 


Yapılacak yeni belediye binasını 3B gözlüklerle izlediler 


 
C3PO Projesi kapsamında Pendik'in Bahçelievler Mahallesi'nde inşa edilecek olan yeni belediye binası ve çevresi seçilerek, dönüşüm 5B ile modellendi. Toplantı esnasında 3 boyutlu gözlüklerle  katılımcılarla paylaşılan uygulama büyük ilgi gördü.

 


Geri Dön