26 / 04 / 2024

Perakende satış hacmi Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,1 arttı!

Perakende satış hacmi Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, perakende satış hacmi 2022 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,1 artış gösterdi.



Türkiye İstatistik Kurumu, Kasım 2022 dönemine ilişkin perakende satış endekslerini resmen açıkladı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, Kasım ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 1,5 oranında yükseldi. Yine aktarılan resmi rakamlara göre, söz konusu bu dönemde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,9 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 0,6 azalma gösterirken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 3,3 arttı.

Perakende satış hacmi Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,1 arttı!

Yine aktarılan detaylara göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi Kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,1 artış gösterdi. Yine verilen bilgiye göre, aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 5,7, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 17,7, otomotiv yakıtı satışları da yüzde 3,9 oranında yükseldi.

Peki Türkiye İstatistik Kurumu, tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, cari fiyatlarla perakende ciro ne kadar artış gösterdi?  Gıda, içecek ve tütün satışları arttı mı? İşte merak edilen o rakamlar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön