19 / 04 / 2024

Perakendede 2015'in ikinci yarısı hareketli geçecek!

Perakendede 2015'in ikinci yarısı hareketli geçecek!

NG Style markasının kurucusu Nazlı Gürer Aldıkaçtı, 2015 yılının ikinci yarısının ilk altı ayından daha hareketli geçeceğini tahmin ettiklerini söyledi.



NG Style markasının kurucusu Nazlı Gürer Aldıkaçtı, 2015 yılının ikinci yarısının ilk altı ayından daha hareketli geçeceğini tahmin ettiklerini söyledi.



Perakende sektörünün geçen yıl yüzde 14’lük büyümeye imza attığını söyleyen NG Style Yönetim Kurulu Başkanı Nazlı Gürer Aldıkaçtı, bu yıl sektörle birlikte markalarının da büyüyeceğini söyledi.

Aldıkaçtı, “Sektörün iç tüketimi birebir yansıtması ve buna bağlı olarak ekonominin öncü göstergesi olması nedeniyle piyasayı çok yakından takip edebiliyoruz” dedi.

2015 yılının ikinci yarısının birinci yarısından daha hareketli geçeceğini tahmin ettiklerini kaydeden Aldıkaçtı, “Biz de mağazalaşmaya devam ederken, diğer satış noktalarında verimli ve şartları uygun satışlar yapmaya devam etmeyi amaçlıyoruz. Kısa sürede 25 mağazaya erişmek istiyoruz. Bu hedefimiz değişmedi” diye konuştu.


İnsan kaynağı

Bu yıl dış pazarlara açılma konusunda daha aktif çalışacaklarını söyleyen Nazlı Gürer Aldıkaçtı, “Markamıza değişik coğrafyalardan talep geliyor. Yurt içinde bu zamana kadar belirli bir çizgiyi koruduk.Müşterimizin gereksinim ve zevklerine karşılık verebilmiş bir tasarım markası olarak yurtdışında da markamızı duyurmak istiyoruz. Bunun için hem iletişim ağımızı güçlendirmek hem de değişik talepleri değerlendirmek istiyoruz” dedi.


Aldıkaçtı, şöyle devam etti:

“Mağazalaşmak ve belirli lokasyonlarda var olmak için arayışlarımız devam edecek. Perakendenin de gereksinimi olan teknik alt yapı ve insan kaynağına yatırıma devam edeceğiz. Kullanılan sistemin geliştirilmesi, insan kaynağını güçlendirmek, eğitime ağırlık vermeye devam etmek ve büyümenin rahatça gerçekleşmesi için iş süreçlerimizi geliştirmek gibi yatırım ve harcamalarımız olacak.”


‘Avrupa pazarına ihracat artacak’

Nazlı Gürer Aldıkaçtı, yılın ikinci yarısında sektör açısından önemli olacak gelişmeleri şöyle anlattı: “Bu yıl Avrupa Birliği pazarında bir hareketlenme olduğunu görüyoruz. Avrupa’nın en büyük ihracat pazarı olduğunu göz önüne aldığımızda durumun Türkiye’de sektöre pozitif yansıyacağını anlıyoruz. Türkiye’de hazır giyim sektörünün Avrupa’ya olan ihracatının artmasını bekliyoruz.”


‘Doğal ürüne ilgi, mermere talebi artırdı’

Dünyanın en eski yapı ve Dekorasyon malzemesi mermer, doğal ürünlere artan ilgi nedeniyle yeniden trend oldu. Temmer Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, özellikle çevre dostu, sürdürülebilir yapı projelerinde mermerin yoğun olarak tercih edildiğini söyledi.

Çetinkaya, bugün renk çeşitliliği ve gelişen teknoloji sayesinde 1 - 2 santimetre inceliğinde kesilebilen mermerin, yapılarda inşaat malzemesi dışında özellikle dekorasyon malzemesi olarak bir çok yerde kullanılabildiğini anlattı.

Çetinkaya, “Modern kent yaşam alanlarına, doğa özlemini, doğal malzemeler kullanarak taşımaya çalışanlar için, Etiler mağazamızda ürün çeşitliliğimizi arttırdık” dedi.

Çetinkaya, “Mekanları kişiselleştirmek için, farklı desen ve renklerde tasarım imkanı sunuyoruz” diye konuştu.


‘Mobilya pastasındaki payımızı artırmalıyız’

Şu anda 178 üyeye sahip İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, derneğin kurulduğu ilk günden beri mobilya sektörüne dönük pek çok konuda projeler ürettiğini söyledi. Faaliyet gösterdikleri mobilyanın hayatın içine dokunan bir sektör olduğunu belirten Uğurdağ, “Mobilya ithalatı sıralamasında ilk 10’da bulunan Japonya, ABD, Fransa, İngiltere gibi ülkelere ihracatımız çok az. Bu pazarlarda büyüyüp dünya pastasındaki payımızı artırmamız gerekli” diye konuştu.


KISA KISA

Su altında selfie

Profesyonel dalgıçlar, Quantum’un düzenlediği etkinlikte su altı selfie’si çekmek için Saros’a daldı.


60 ülkeye ihracat

G + Plus koleksiyonunu piyasaya sunan Güral Şirketler Grubu’nun Başkanı İsmet Güral, dünyanın 60 ülkesine ihracat yaptıklarını kaydetti.


Babalara özel...

Edwards, Babalar Günü için #babayacekmisim hashtag’i ile özel bir sosyal medya kampanyası hazırladı.


Yaza özel tanıtım

Yves Rocher, yeni bir lansmanla yaza merhaba dedi. Etkinlikte markanın yeni parfümü, renkli kalem rujları ve duş jelleri tanıtıldı.


Vadeyi uzattı

Tepe Home, müşterilerine alışverişte ödeme kolaylığı sağlamak için Odeabank ile işbirliği yaparak taksit sayısını vade farksız 18 taksite çıkardı.


Geri Dön