26 / 04 / 2024

Perakendede büyük kriz! 80 AVM bankalar tarafından yaşatılmaya çalışılıyor!

Perakendede büyük kriz! 80 AVM bankalar tarafından yaşatılmaya çalışılıyor!

Borçlarının yüzde 88’i döviz bazlı olan alışveriş merkezlerinin 80’inin bankaların elinde olduğu ve bankalar tarafından yaşatılmaya çalışıldığı açıklandı.



Kira sözleşmelerinde dövizden Türk Lirası'na dönülmesine ilişkin düzenleme sonrasında gelirlerinde bazı kayıplar yaşayan ve yükselen kurla beraber banka borçlarında çıkmaza giren bazı alışveriş merkezleri kredi borçlarının faizini bile ödeyemeyecek duruma geldi. Türkiye'deki alışveriş merkezlerinin toplam banka borcu 12 milyar dolara ulaşırken, bunun yüzde 88'lik kısmının ise döviz olduğu açıklandı.

Perakendede büyük kriz! 80 AVM bankalar tarafından yaşatılmaya çalışılıyor!

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre, Türkiye'de yatırımları olan ALMAN ECE Marketplaces'in iştiraki olan, ticari gayrimenkul geliştirme ve yönetim şirketi ECE Türkiye CFO'su Nuri Şapkacı, faaliyette olan 450'ye yakın alışveriş merkezinin, 280 tanesinin 20 bin metrekare üzerinde olduğunu belirterek önemli açıklamalar yaptı.

ECE Türkiye CFO'su Nuri Şapkacı yaptığı açıklamada, bunların yaklaşık olarak 80'inin bankaların elinde ve bankalar tarafından yaşatılmaya çalışıldığını söyleyerek, şu an ciddi anlamda zor süreç geçiren, bankaların eline geçen alışveriş merkezleri olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada alışveriş merkezleri için zorlukların 2018 yılında kiraların dövizden Türk Lirası'na dönmesiyle başladığını söyleyen ECE Türkiye CFO'su Nuri Şapkacı, bazı alışveriş merkezlerinin faizini ödeyemediğini ve bu anaparasını hiç ödeyemeyecek anlamına geldiğini söyledi.


Geri Dön