23 / 04 / 2024

Petek Flora projesi tamamlanma aşamasına girdi!

Petek Flora projesi tamamlanma aşamasına girdi!

Villa projeleriyle kentte öne çıkan inşaat firmalarından Petek Yapı, bugün itibarıyla Petek Flora ve Petek Konakları-2 projelerini sürdürüyor



Villa projeleriyle kentte öne çıkan inşaat firmalarından Petek Yapı, bugün itibarıyla Petek Flora ve Petek Konakları-2 projelerini sürdürüyor. Onkoloji bölgesindeki 13 villadan oluşan 'Petek Flora' projelerinde tamamlama aşamasına geldiklerini belirten Petek Yapı firma sahibi Selim Petek, "400 metrekarelik villaların bulunduğu site, Kızılhisar Vadisi'ne bakıyor ve altı oda iki salondan oluşuyor. Ayrıca, Primemall Alışveriş Merkezi'ne yakın bir bölgede Petek Konakları-2 villa sitesi projesi de devam ediyor" dedi. 




Projelerinde nitelikli ve modern yapılar inşa ettiklerini ifade eden Selim Petek, bulundukları bölgenin gelişimine katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Müşterileri ile uzun süreli ilişkiler kurarak, satış sonrası da destek verdiklerini belirten Petek, "İnşa ettiğimiz sitelerde güvenliğin yanı sıra yeşil alanları, çocuk oyun ve rekreasyon alanları da kuruyoruz. Konut almak isteyenler, huzurlu bir ortam ve sonraki kuşaklara da bırakacakları bir yapı talep ediyor. Biz de projelerimizde bunu dikkate alıyoruz" diye konuştu. 

"Konutlarda standardı yükseltiyoruz" Geçmiş dönemlerde inşaat firmalarının belirli bir çizgide ilerlediğini, yeniliklere açık yapılar hayata geçiremediklerini belirten Selim Petek, "Artık beklentiler değişti. Sektör, yaratıcı fikirlerle yenilenirken, konutlar da konsept değiştirerek daha fazla yaşam alanı haline geldi" dedi. Son dönemde daha hareketli, her noktası kullanılabilen konutların tercih edildiğini ifade eden Petek, "Daha önceden kullanılmayan yeni malzemeleri projelerimizde kullanıyoruz. Bu durum konutlarda standardın yükselmesini sağlıyor. Kent merkezinde yeşil bir alan oluşturduğumuz Petek Konakları 1 ve 2 projelerinde müşterilerin beklentilerini göz önünde bulundurduk" dedi. 



"Düşük kaliteli yapılar haksız rekabeti tetikliyor" 

İnşaat sektöründeki sorunlara da dikkat çeken Selim Petek, binalarda gerekli unsurların, sektörde yer alan birçok firma tarafından yeterince algılanamadığını savundu. 


Petek, "Bazı firmalar büyük ölçekli yatırımlar için bile gereken hassasiyeti, emeği sarf etmeden konut inşa ediyor. Sektörde kalitenin derecelendirilmesi maalesef yapılamıyor. Temel problem: yetkinlik, kalite, plan ve programdan yoksun firmaların, sektördeki pastadan pay alabilmek için düşük kaliteli yapılar inşa etmesi" ifadelerini kullandı. Müteahhitliğin, sektörde faaliyet göstermeyenlere kolay ve kârlı göründüğünü söyleyen Petek, "Plansız, programsız sektöre giren ve halk diliyle binanın makyajını güzel yapıp, bir süre sonra birçok konuda bakım, onarım isteyen yapılar üreten birçok firma bulunuyor" şeklinde konuştu. 

"Arsa fiyatlarında artış yavaşladı" Ucuz bina inşasının, sonrasında sorun getirdiğini dile getiren Petek. "Fiyat karşılaştırması yaparken, detayları sormak gerekiyor. Binada kritik unsurları dikkate alıp, gereken harcamanın yapılması lazım. Aksi halde uzun yıllar ayakta kalabilecek, nitelikli yapılar inşa edilemez" görüşünü aktardı. Belediyelerin, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının da işbirliği yapması gerektiğini söyleyen Petek, şöyle devam etti: "Ortak bir akılla Gaziantep'in gelişmesini sağlayacak gerekli düzenlemeleri yapmak için tüm kurumlar birbirine kulak vermeli. Son dönemde bu ortak akıl konusunda kayda değer gelişmeler gözlemliyorum. Belediyeler, müteahhitlerin ve konut sektörünün önünü açmak için çaba sarf ediyor." inşaat yapmak için alternatif alanların oluşmaya başladığını kaydeden Petek. 

"Bu da arsa fiyatlarının en azından eskisi gibi hızlı artışını yavaşlattı" diye konuştu. 



Dünya Ek


Geri Dön