29 / 03 / 2024

Zigana Tüneli projesi ihale aşamasına geldi!

Zigana Tüneli projesi ihale aşamasına geldi!

Zigana Dağı eteğine yapılması planlanan 12 bin 900 metre uzunluğundaki tünel ihale aşamasına geldi. Tünelin tamamlanmasıyla sürücüler, özellikle kış aylarında adeta korkulu rüyaları haline gelen dağı tırmanmak zorunda kalmayacak...



Zigana Dağı eteğine yapılması planlanan 12 bin 900 metre uzunluğundaki tünel ihale aşamasına geldi. Tünelin tamamlanmasıyla sürücüler, özellikle kış aylarında adeta korkulu rüyaları haline gelen dağı tırmanmak zorunda kalmayacak.


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, tünelle ilgili etüt proje çalışmalarının tamamlanıp yatırım programına alındığını kaydetti. Vali Öz, "İnşallah yıl bitmeden proje ihalesinin yapılmasını ve inşaatın başlamasını bekliyoruz" dedi. 



TRABZON-Gümüşhane karayolu üzerinde, tarihi İpek Yolu güzergâhında yer alan ve Doğu Karadeniz'i Orta Doğu'ya bağlayan en önemli geçitlerden Zigana Dağfnın eteğine 12 bin 900 metre uzunluğunda yapılması planlanan yeni Zigana Tüneli ihale aşamasına geldi. 


OVİTİ GERİDE BIRAKACAK 


Yeni tünel, Rize'de yapımı süren ve tamamlandığında 12.6 kilometre kapalı, 1,7 kilometre açık tüp olmak üzere 14,3 kilometre ile dünyanın en uzun tünellerinden olacak Ovit Tüneli'ni, 12,9 kilometre kapalı tüpü dolayısıyla geride bırakacak. 


ALTERNATİF OLACAK 


Yeni tünel. Gümüşhane'den 1795 rakımdan girip Trabzon'dan 1820 rakımdan çıkan mevcut tünele alternatif olacak. Sürücüler. virajlı Zigana geçidine tırmanmak zorunda kalmayacak. 


VALİ ÖZ: CAN DAMARIMIZ 


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz yaptığı açıklamada, Karayolları'nın çok ciddi çalışmaları olduğunu ifade ederek, Zigana Tüneli'nin bu işin en önemli noktası olduğunu kaydetti. "Tarihi İpek Yolu oradan geçiyor" diyen Vali Öz, "Bu bizim can damarımız olan bir yol" diye konuştu. 



Yeni Akit 


Geri Dön