29 / 03 / 2024

Pınar Saip: Çapa ve Cerrahpaşa hastaneleri depreme dayanıklı hale getirilmeli!

Pınar Saip: Çapa ve Cerrahpaşa hastaneleri depreme dayanıklı hale getirilmeli!

Sözcü Gazetesi’nden Yüksel Şengül İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ile röportaj yaptı. Dr. Saip; “Olası bir İstanbul depremine önlem alınmalı ve hastaneler dayanıklı hale getirilmedi” şeklinde konuştu.



Sözcü Gazetesi’nden Yüksel Şengül, İç hastalıkları ve tıbbi onkoloji uzmanı olan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı öğretim üyesi ve İstanbul Tıp Fakültesi Etik Kurul üyesi ile röportaj gerçekleştirdi. İşte o röportaj…

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip olası İstanbul depremine dikkat çekti. Dr. Saip;“Oluşacak yıkım nedeniyle şehir dışındaki hastanelere zaten ulaşım olamayacak. Çapa ve Cerrahpaşa acilen yerinde depreme dayanıklı hale getirilmeli. Şehir merkezindeki donanımlı hastaneler korunmalı” şeklinde konuştu.

Yüksel Şengül gerçekleştirilen röportajda İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip’e şu soruları yöneltti.

Önlem alınmazsa…

-Beklenen İstanbul depreminde sağlık ordusu yeterli müdahaleyi yapabilecek mi?

Deprem sonrası oluşacak yıkımlar sebebiyle şehir dışına kurulan hastanelere zaten ulaşım olamayacak. İstanbul (Çapa) ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri acil olarak hiçbir yere taşınmadan depreme dayanıklı hale getirilmeli. Şehir merkezindeki  donanımlı hastaneler korunmalı. Haseki Sultangazi'ye, Şişli Etfal'in büyük bir bölümü Sarıyer'e taşındı. Şehir merkezinde donanımlı hastanelerimizin sayısı giderek azalıyor. Önlemler alınmazsa İstanbul yüz binlerin ölümüne, milyonların yaralanmasına tanıklık edebilir.

Depremden en çok bu ilçeler etkilenecek!


Geri Dön