23 / 04 / 2024

Piri Reis Vadisi Projesi'nin ilk etap çalışması başladı!

Piri Reis Vadisi Projesi'nin ilk etap çalışması başladı!

Karaman’ın en büyük projelerinden olan Piri Reis Vadisi Projesi’nin ilk etap çalışmaları başladı. İlk etap kapsamında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 450 konut inşa edilecek.




Karaman'm en büyük projelerinden olan Piri Reis Vadisi Projesi'nin ilk etap çalışmaları başladı. Toplam bin 728 konut ve alışveriş merkezi, restoran, kapalı otopark gibi sosyal tesis alanlarından oluşacak olan projenin 450 konutluk ilk etabına start verildi. 

İhaleyi kazanan yüklenici firma vadinin orta kısmında temel kazım işlerine devam ediyor. 

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Doğ ukışla bölgesini cazibe merkezi haline getirecek olan Piri Reis Vadisi Projesi'nde arazi çalışmalarının geçtiğimiz gün başladığını söyleyerek, "TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz bu taıihi projenin saha çalışmaları başladı. İhaleyi kazanan firma ile ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Bu proje TOKİ'nin en prestijli projelerinden birisi. 

Bin 728 nitelikli konuttan oluşan ve 50 hektarlık bir alanda yeşil dokuya sahip olacak olan bu büyük yatının, Karaman'ın çehresini değiştirecek. Piri Reis Vadisi şehrin cazibe merkezlerinden birisi olacak. Önümüzdeki günlerde temeli atılarak inşaatına başlanacak olan proje 24 ay içerisinde tamamlanacak" dedi. 



Konya Yenigün


Geri Dön