29 / 03 / 2024

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Sıfır araç satın almak isteyenler için oto galerilerinde yaşanan ürün azlığı, ikinci el otomobil piyasasına da geçmiş görünüyor. İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 6 oranında yükseldi.



Yeni bir otomobil satın almak isteyen tüketici 2023’ün ilk günlerinden itibaren bayilerde sıfır araç bulmakta güçlük yaşıyor. Piyasadaki sıkışıklık sıfır otomobillerin ardından ikinci el otomobillere de sirayet etti. Sektör temsilcileri alım için uygun bir zaman olmadığı konusunda uyarıyor.

İkinci el otomobilde fiyatlar yeni yıla yükseliş trendiyle girdi. Piyasadaki sıfır araç bulma sıkıntısı nedeniyle hareketlenen ikinci el piyasasında da arz sorunu yaşanmaya başladı. İkinci elde, tıpkı sıfır otomobillerdeki gibi satın alacak araç bulma sıkıntısı yaşanırken, ürün fiyatları da yükselişe geçti.

Zamlar her alanda son sürat devam ederken, ikinci el otomobil piyasasında fiyat yükselişi hız kesmeden devam ediyor. Sıfır araç bulmakta sorun yaşayan vatandaşların yoğun talep artışı nedeniyel ikinci el piyasası da hareketlenmeye başladı.

FİYATLAR YÜZDE 6 ARTTI

Tüketicinin bu yönelişiyle birlikte bu kez, ikinci el otomobillerde stok sıkıntısı yaşanmaya başladı. Buna göre ocak ayının ilk bölümünde ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 6 yükselme meydana geldi.

 Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

İkinci el otomobil satışlarındaki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan sektör temsilcilerinden Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu, piyasaya giren araç sayısının son derece aşağıda kaldığını belirterek, "Ocak ayından beridir fiyatlarda ortalama yüzde 6 artış var" ifadelerini kullandı.


Geri Dön