29 / 03 / 2024

Piyasalar çarşamba gününe kilitlendi! Dolar, altın, enflasyon...

Piyasalar çarşamba gününe kilitlendi! Dolar, altın, enflasyon...

Dolar/TL kuru yıl içi zirvelerinde hareket ederken, 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak olan Temmuz 2022 enflasyon verisi merak ediliyor. Enflasyon rakamlarının yüzde 80’in üzerinde gelerek on yılların rekorunu kırması beklenmekte.



Geçtiğimiz hafta piyasalarda yoğun bir ekonomik veri akışı yaşanmıştı. Haftanın en önemli gelişmelerinden biri ABD Merkez Bankası Fed’in gerçekleştirdiği FOMC toplantısıydı ve toplantı sonrasında banka beklentilere paralel olarak faiz oranında 75 baz puanlık artırım kararını verdiğini duyurdu. Ayrıca yine ABD’den gelen büyüme verisi izlenmiş ve gelen veri ile birlikte ABD’nin teknik olarak resesyona girdi.

ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 60,4'E YÜKSELDİ
Diğer yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kanadı izlenmiş ve banka 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42,8 seviyesinden yüzde 60,4 seviyesine yükselttiğini ifade edilmişti. Aynı raporda 2023 yıl sonu enflasyonu ise yüzde 19,2 olarak gerçekleşeceği öngörülmüştü. Kavcıoğlu, "Tüm faizlerin politika faizine yakınsaması için adımlar atmayı sürdüreceğiz. Liralaşma stratejimiz iyi gitmekte. Süreç içinde gerekirse bazı ek tedbirler gelebilir" dite konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön