26 / 04 / 2024

Piyasalar faiz kararına kilitlendi! Tüm ekonomistlerin tek tahmini var

Piyasalar faiz kararına kilitlendi! Tüm ekonomistlerin tek tahmini var

TCMB Para Politikası Kurulu için geri sayım sürüyor. Merkez Bankası faiz kararı, 24 Kasım Perşembe günü saat 14.00'te duyurulacak. Ekonomistler tek bir tahminde buluştu. İşte AA, Foreks, Reuters ve Bloomberg'ün faiz anketi sonucu...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını duyuracak. Peki Merkez Bankası faiz değişikliğine gidecek mi? Beklentiler neler? İşte yanıtı...

AA ANKETİ
AA Finans'ın, 24 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu politika faizinin 150 baz azaltılarak yüzde 9'a indirilmesini bekliyor.

Ekonomistlerden biri 100 baz puanlık ve biri de 125 baz puanlık indirim öngörürken, yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerin medyanı da yüzde 9 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön