19 / 04 / 2024

Plana aykırı yapılaşma için harekete geçildi

Plana aykırı yapılaşma için harekete geçildi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, özel çevre koruma bölgelerindeki yapılaşmaların önüne geçilmesi konusunda ilgili valiliklere talimat verdi



Çevre ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Eroğlu, 14 özel çevre koruma bölgesinin yer aldığı Ankara, Muğla, Antalya, Aksaray, Denizli, Mersin, İzmir, Konya ve Trabzon valiliklerine verdiği talimatta, özel çevre koruma bölgelerinde izinsiz inşaat faaliyetleri ile bu doğrultuda ruhsatsız, ruhsat ile plana aykırı uygulama ve yapılaşmaların önüne geçilmesini istedi.

Eroğlu, söz konusu alanların içerisinde yer alan yapı ve uygulamaların öncelikle elektrik, su ve telefon bağlantılarının kestirilmesine yönelik yazışmaların yapılarak mevzuata aykırı durumun sona erdirilmesi gerektiğini belirtti. İlgili kurumlarca verilen sürelerde bu işlemler yerine getirilmediği takdirde suç duyurusunda bulunulması talimatını veren Bakan Eroğlu, İmar Kanunu uyarınca acilen işlem yapılarak neticeden bilgi verilmesini, aksi takdirde sorumlular hakkında da suç duyurusunda bulunularak yasal işlem yapılacağını bildirdi. (AA)


Geri Dön