19 / 04 / 2024

Platform Merter, iş ve yaşamın buluştuğu bir proje!

Platform Merter, iş ve yaşamın buluştuğu bir proje!

Platform Merter, E5'in hemen önünde yer alan Eroğlu ve Doğa şžehircilik'in ortak gerçekleştirdiği bir proje. Yaşam, moda ve ticaret, iş ve iletişim platformu içeren yaşam merkezi



Platform Merter, Merter'in ticari kimliği ve tekstil alanındaki yatırımları gereği Eroğlu firmasınca, farklı bir yorum getirerek hayata geçirilmiş. Değerli bir arazi üzerinde kuruluyor. Merter'in ve İstanbul'un simgesi olması beklenen yepyeni bir iş, moda ve yaşam merkezi planlanıyor. Platform Rezidans bölümünün, daire planlarını, metrekarelerini, fiyatlarını, örnek dairelerini gezerek değerlendirdik.

LÜKS şžIKLIĞI

Proje 150 bin metrekare inşaat alanına sahip olup, 16 katlı Platform Rezidans bloku,17 katlı Platform Suites bloku, 23 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. Platform Fashion Park ve 3 bin metrekarelik ofis alanlarından oluşuyor. Biz yaşam alanı olan rezidans blokunu inceledik. Yüksek standartları hedefleyen inşaat ve işçilik kalitesi, merkezi bir arazi üzerinde olması satış rakamlarını bir hayli yüksek tutuyor. Oldukça büyük metrekareler yaşam alanı için. Lüks ve konfor bekleyen aileler için çok başarılı.

Yaşam maliyetlerini metrekareler belirliyor

ULAşžIM-OTOPARK          

Ulaşımı E5'in hemen üzerinde yer alması, metro, metrobüs gibi erişim noktalarına komşu olması ve Atatürk havalimanına yakın lokasyonu ile oldukça kolay sağlanıyor. Kapalı otopark tasarlanmış. Tüm sistem için de geçerli olan kapalı otopark, Merter gibi merkezi ve hızlı sirküle olan bir bölgede doğru bir çözüm getiriyor.

MALZEME-İşžçİLİK

Stüdyodan 5+1 penthouse'lara kadar farklı daire seçeneklerini bünyesinde toplayan Platform Merter Rezidans lüksü seven aileler için planlanmış. Platform Merter Rezidans'ta yer alan tüm dairelerin kat bahçeleri bulunuyor. Bahçe demek yanlış olmuyor. Toprak zeminler oluşturulmuş, kişiye özel bitki ekimi yapılabiliyor. 3 katlı teras evler ise müstakil hayatlar vaat ediyor. Daireler, merkezi klima sistemi ile ısıtılıp, soğutulabiliyor. Genel ısıtma sistemi, yine merkezi sistem radyatörlerle sağlanıyor.

SOSYAL ALANLAR

Sistemin içerisinde yer alan Wellness SPA Center, fitness salonu, yüzme havuzu gibi mekanları ile rezidans sahiplerine hizmet verebilecek. Dünya mutfaklarının sunulacağı restaurantlar da planlanıyor. Buradaki yaşam alanlarının kullanıcılarının daha çok tekstil ve moda dünyasının içerisinde yer alan, elit aileler ve bireyler olması bekleniyor. Oldukça yüksek standartlara sahip işletim sistemleri planlanıyor. Gerek moda platformunda, gerekse süit platformunda hizmet kalitesine önem veriyorlar.

YAşžAM GİDERLERİ

Yaşam merkezi Platform Rezidans kısmının giderleri, diğer gruplardan ayrı değerlendiriliyor. Her sistem kendi bakım ve ihtiyaçlarını bünyesinde çözüyor, böylece daire başına düşen aidat yükümlülükleri yükselmiyor. Isıtma ve soğutma sistemlerinin giderleri, sayaçlar ile her daire başına ayrıca hesaplanıyor.

3+1 daireler ideal daireler grubunda

Fiyatları 1,066,000 TL'den başlayan 3+1'ler Platform Rezidans'ın en ideal daireler grubunda. 1 + 1'ler ise 87-121 m2 arasında dizayn edilmiş. Bu tip dairelere göre sahip olduğu metrekare ile göz dolduruyor. 2.5+1 dereler ise hizmetli odasının varlığı ile göz dolduruyor. 5+1'lerde ise salon, mutfak ve teras ilişkisi çok güzel.

Her dairenin geniş ve konforlu olmasına özen gösterilmiş. 5+1 penthouse dairelerde her odada banyo bulunuyor. 3.640 bin TL'den satılacak dairenin büyüklüğü ise 500 m2.

Banyo
Banyolarda kullanılan vitrifiye ve seramikler 1.sınıf ve çok temiz bir işçilikle uygulanmış. Duşakabinde seçilen marka (Hüppe) konusunun liderlerinden. Duş zeminlerinde teak ağacından platformlar yapılmış, standart üstü uygulamalar.

Yatak Odası
çocuk odalarının geniş ve ferah atmosferi, çocuklu aileleri cezbedecek gibi duruyor. Dairelerde ısıtma sistemi merkezi sistem radyöterlerle sağlanıyor. Bu kadar yüksek standartta bir yapı için yerden ısıtma düşünülse daha iyi olabilirdi.

Giyinme Odası
Standardında teslim edilen dolaplar gerek çözümleri gerekse işçilikleri ile çok başarılı. 2.5+1 dairelerdeki hizmetli odası da bu tip daireleri değerli kılıyor. Ütü ve çamaşır odası olarak düşünülen bölümler ise hanımların işine yarayacak gibi gözüküyor.

Mutfak
Mutfak dolapları lake ve kaplama olabiliyor, yine işçilik 1. sınıf. Tezgahlarda 'Corian' tercih edilmiş. Pahalı ama benzersiz bir malzeme. Derzsiz uygulaması hijyeni 'garantiliyor. Giriş kapısının doğrudan mutfağa açılmasının günlük kullanım rahatlığını zedelediğini düşünüyorum.

Kat Bahçeleri
Bahçe teraslardaki korkuluklar temperli camdan ve az kayıt kullanılarak uygulanmış. Böylelikle manzarayı iç mekanda otururken dahi net algılayabiliyorsunuz. Hem yüksekte yaşarken, doğadan uzak kalmamış oluyorsunuz.
Habertürk/Gamze Saygı


Geri Dön