18 / 04 / 2024

Point Hotel Barbaros'ta hiç bitmeyen sergi!

Point Hotel Barbaros'ta hiç bitmeyen sergi!

Point Hotel Barbaros'ta 26 sanatçının 265 eserinden oluşan sürekli sergi 'Şifre/Password: İstanbul' yoğun ilgi görmeye devam ediyor



Geçtiğimiz yıl hizmete giren Point Hotel Barbaros, 26 sanatçının 265 eserinden oluşan sürekli sergisi 'Şifre/Password: İstanbul' yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Otelde sergilenen eserler sergiyle aynı adı taşıyan bir kitapta buluştu
2009 yılında kapılarını açan Türkiye'nin ilk Art-Tech oteli Point Hotel Barbaros, çağdaş sanat ve iç mimari ile en son teknolojik yenilikleri biraraya getiriyor. Küratörlüğünü bugüne kadar tüm dünyanın ilgiyle izlediği İstanbul ve Venedik Bienalleri başta olmak üzere pek çok uluslararası bienalde görev yapan Beral Madra'nın gerçekleştirdiği Point Hotel Barbaros'ta, 26 sanatçının 265 eserinden oluşan 'Şifre: İstanbul' isimli sürekli açık olan sergi dikkat çekiyor.

LOBİ DEĞİL GALERİ
Otel henüz inşaat halindeyken sanatçıların Beral Madra ile birlikte mekanları yorumlayarak eserlerini mekanlara göre üretmeleri ve yerleştirmeleri bu serginin en önemli özellikleri arasında başı çekiyor. Otel binasının parçası gibi yerleştirilen sanat eserlerine lobide, odalarda, yemek salonunda hatta asansörde bile rastlanabiliyor. Otele gelenler ve otelde kalanlar, bütün odalar, ortak kullanım alanlarına yerleştirilmiş fotoğraflar, videolar, heykeller, üç boyutlu yerleştirmeler dolayısıyla, İstanbul odaklı sanat ortamını yakından izleme ve tanıma olanağı bulacak; bir çağdaş sanat müzesine gitmiş gibi, bu üretim konusunda ayrıntılı olarak bilgi sahibi olabilecek. İstanbul'u otelin iç mekanlarında videoart, heykel, resim, fotoğraf, enstalasyon gibi çağdaş sanat yapıtları ile ünlü sanatçıların tüm yapıtları 'Şifre/Password: İstanbul' isimli aynı adlı bir kitapta da toplandı.

SAHAF OTELE TAŞINDI
Aralarında Yeşim Ağaoğlu, Okan Bayülgen, Nuri Bilge Ceylan, Sıtkı Kösemen, Murat Morova, Kemal Tufan, Serhat Kiraz, Pablo Martinez Muniz gibi sanatçıların eserlerinden oluşan kitap, çağdaş sanattan zengin kesitler sunuyor. Kitapta otelde eseri bulunan her sanatçının detaylı bir portresi de yer alıyor. Projenin fikir babası Point Otel Genel Koordinatörü Gökhan Özbek. Genç yönetici, daha önce de Taksim'deki otellerinde Ara Güler'in 1950'lere ait İstanbul fotoğraflarını sergilemişti. Serginin yanı sıra; Türkiye'de ilk kez bir otelde 'Sahaf' isimli kütüphanede İstanbul hakkında yazılan, birbirinden değerli bin 500'e yakın kitap bulunuyor. İstanbul Modern'in otelde bulunan mağazasında ise, müze koleksiyonundan ve sergilerinden esinlenilerek üretilen çok çeşitli hediye seçenekleri, yerli ve yabancı misafirler tarafından büyük ilgi görüyor.

OTEL MÜZE GİBİ!
Otelin restoranlarının duvarlarını sanatçı Kemal Tufan'ın eserleri süslüyor. Tufan'ın 'Vatoslar' adını verdiği eserleri metalden üretilmiş. Ayrıca otelin odaları da bu sürekli açık serginin birer parçası. Otelin odalarını İstanbul'u anlatan tablolar süslüyor. Ünlü İspanyol sanatçı Pablo Martinez Muniz'in birbirinden değerli İstanbul tabloları, Point Hotel Barbaros'un odalarının duvarlarında yer alıyor.
Sabah


Geri Dön