28 / 03 / 2024

Polisan karbon ayak izi hesaplama ve raporlama çalışmaları yapıyor!

Polisan karbon ayak izi hesaplama ve raporlama çalışmaları yapıyor!

Polisan Holding, iklim değişikliğine karşı duyarlılığını göstermek ve kurumsal bazda sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla karbon ayak izi hesaplama ve raporlama çalışmaları yapıyor...



Polisan Holding, iklim değişikliğine karşı duyarlılığını göstermek ve kurumsal bazda sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla iştirakleri Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Polisan Kimya Sanayi A.Ş. ve Poliport Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde Karbon Ayak İzi Hesaplama ve Raporlama çalışmalarına başlıyor.


Türkiye’de kimya sektörünün önde gelen şirketlerinden olan Polisan Holding, sektördeki öncü konumunu sürdürülebilirlik alanında attığı adımlar ile güçlendiriyor. Kurumsal sürdürülebilirliğin karşısındaki en önemli tehditlerden biri olan iklim değişikliğine karşı, Polisan Holding’in üç şirketinde başlayacak olan çalışma ile birlikte Polisan Boya, Polisan Kimya ve Poliport’un 2012 yılındaki tüm faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonları uluslararası kabul görmüş Sera Gazı Protokolü’ne göre hesaplanarak, ISO 14064 standardına göre raporlanıyor.


Gelişen teknoloji ile birlikte sanayilerin ve insanların son 150 yılda atmosfere kontrolsüz bir şekilde sera gazları (kömür, petrol, doğalgaz) salarak, küresel ısınma sonucunda aşırı kuraklıklar, seller, kasırgalar, deniz seviyelerinin yükselmesi, biyoçeşitliliğin azalması gibi insanlığın dünya üzerindeki geleceğini tehdit eden bir sürece girildi. İklim değişikliği insanoğlunun dünya üzerindeki sürdürülebilirliğine karşı en büyük tehdit olarak dikkat çekiyor.


Karbon Salımı Hesaplanacak

Polisan Holding, çevre ve iklim değişikliğine karşı duyarlılığını göstermek üzere hem bireysel hem de kurumsal bazda önlemler almak ve kendi sorumluluğunu yerine getirmek için karbon salınımının iklim değişikliğine olan etkisini hesaplama kararı aldı.  

 

“Çevreye ve İnsana Duyduğumuz Saygı İlkemiz Doğrultusunda Çalışmayı Başlattık”

Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi de, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, karbon salınımının ölçülmesinin her geçen gün daha fazla önem arz eden, gelecek nesiller ve bizler için hayati önem taşıyan bir konu olduğunu vurgulayarak, “Polisan Holding olarak biz de çevreye ve insana duyduğumuz saygı ilkemiz doğrultusunda Karbon Ayak İzi dönemini başlattık. Karbon Ayak İzi çalışması ile hem kendi, hem de insanlığın geleceğine yatırım yapacağız. Kurumsal Karbon Ayak İzi sürdürülebilir yarınlara ulaşmada ve global ölçekte rekabet avantajını arttırabilmek adına önemli bir kavram haline geliyor. Gerçekleştirilecek çalışma Polisan Holding’in düşük karbon ekonomisine geçişine de destek olacak” dedi.



Geri Dön